Πως Γίνεται η Συντήρηση Πισίνας?

Η συντήρηση  πισίνας ανά τακτά χρονικά διαστήματα είναι απαραίτητη για την σωστή λειτουργία της πισίνας σου. Για να διατηρείται το νερό καθαρό και υγιεινό για τους λουόμενους, πρέπει να φροντίζουμε τα τοιχώματα και ο πυθμένας να είναι καθαρά από άλγη πρώτα. Έπειτα, να ελέγχουμε και να ρυθμίζουμε το PH του νερού, το ελεύθερο χλώριο και το αλγοκτόνο ώστε οι τιμές τους να κυμαίνονται εντός ορισμένων ορίων.

Το προφίλτρο της αντλίας πρέπει να καθαρίζεται εβδομαδιαίως καθώς και το φίλτρο άμμου αν όχι εβδομαδιαίως, σίγουρα πρέπει να καθαρίζεται ανά δεκαπέντε ημέρες. Η ταχύτατη ανάπτυξη ανεπιθύμητων μικροοργανισμών επιβάλει την πιστή

τήρηση συγκεκριμένων πρωτοκόλλων συντήρησης της πισίνας.

Τι Περιλαμβάνουν Τα Πρωτόκολλα Συντήρησης Μιας Πισίνας?

Τα πρωτόκολλα συντήρησης μιας πισίνας περιλαμβάνουν μια σειρά από ενέργειες που αφορούν έλεγχο στην ποιότητα του νερού, στη θερμοκρασία του νερού και στη σωστή λειτουργία του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

|
Συγκεκριμένα:

 
  1. Η κυκλοφορία του νερού να γίνεται με ρυθμό τέτοιο ώστε να εξασφαλίζεται η πλήρης ανανέωσή του, εντός χρονικού διαστήματος όχι μεγαλύτερου των 4 ωρών.
  2. Η απολύμανση του νερού να πραγματοποιείται με προσθήκη χλωρίου, μέσω κατάλληλων συσκευών σε υγρή μορφή , σε ταμπλέτες ή σε κόκκο ή με προσθήκη υποχλωριώδους ασβεστίου, νατρίου ή χλωρίου.
  3. Η θερμοκρασία του νερού να διατηρείται μεταξύ 22°C και 25°C.
  4. Να πραγματοποιείται τακτικός έλεγχος καλής λειτουργίας όλων των μηχανημάτων.
  5. Να πραγματοποιείται σχολαστικός καθαρισμός ορατών ρύπων επιπλεόντων ή καθήμενων στο πυθμένα.
  6. Να τηρούνται οι υποχρεώσεις των λουόμενων σχετικά με την προσωπική υγιεινή.

Η Συντήρηση Στα Συστήματα Της Πισίνας

Η συντήρηση στα συστήματα της πισίνας πραγματοποιείται από έμπειρο ειδικό συντηρητή, ο οποίος είναι υπεύθυνος να
ελέγχει τακτικά όλα τα μηχανήματα για την καλή τους λειτουργία.

Λίγο πριν αρχίσει η θερινή περίοδος, πρέπει οπωσδήποτε να γίνεται μια ολική εκτίμηση της κατάστασης για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως εν μέσω καλοκαιριού. Και εννοείται κατά τη διάρκεια της θερινής σεζόν, όποτε εμφανίζεται πρόβλημα, πρέπει να γίνεται αμέσως η απαιτούμενη συντήρηση της πισίνας.

Διαβάστε Επίσης  Πως να καθαρίσω την πισίνα;

Η Συντήρηση Για Το Νερό Και Τον Καθαρισμό Της Πισίνας

Είναι βέβαιο ότι θα αναπτυχθούν ανεπιθύμητοι μικροοργανισμοί, μύκητες, βακτήρια στο νερό της πισίνας όταν οι εξωτερικές συνθήκες το επιτρέψουν (αύξηση θερμοκρασίας). Για αυτό το λόγο, η συντήρηση της πισίνας σου τους καλοκαιρινούς μήνες ιδιαίτερα πρέπει να είναι τακτικότατη και τα πρωτόκολλα να τηρούνται στο ακέραιο.

Απαραίτητα λοιπόν να ελέγχουμε και να ρυθμίζουμε το PH του νερού, το ελεύθερο χλώριο και το αλγοκτόνο ώστε οι τιμές τους να κυμαίνονται εντός ορισμένων ορίων.

Επίσης, πρέπει να πραγματοποιείται τακτικός έλεγχος καλής λειτουργίας όλων των μηχανημάτων.

Για να ενημερωθείς για τα πάντα για τη συντήρηση της πισίνας απευθύνσου εδώ.

Φόρμα
εκδήλωσης ενδιαφέροντος

2 σκέψεις σχετικά με το "Πως Γίνεται η Συντήρηση Πισίνας?"

  1. Pingback: Ζήστε την εμπειρία με αυτόματη χλωρίωση πισίνας

  2. Pingback: Συντήρηση πισίνας τον χειμώνα - Pisinahellas

Τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

Αρχική Σελίδα
Τηλέφωνο
Ζητήστε Προσφορά