Πισίνα Προκάτ 3 διαφορές μεταξύ Fiberglass – υαλοβάμβακα και σκυρόδεμα

Μια πισίνα προκάτ βασικά μπορεί να εγκατασταθεί στο χώμα στο έδαφος ή πάνω από το έδαφος (υπέργεια) ή να τοποθετηθεί σε μια προχυμένη πλάκα σκυροδέματος για πρόσθετη σταθερότητα. Ο χρόνος εγκατάστασης που απαιτείται για μια πισίνα προκάτ είναι σαφώς γρηγορότερος σε σχέση με άλλη κατασκευή πισίνας. Επίσης, πρέπει να γνωρίζετε ότι η δυνατότητα εκτέλεσης των εργασιών δια της έκδοσης Αδείας Μικρής Κλίμακος είναι σημαντικά οικονομικότερη και ταχύτερη από την αντίστοιχη Άδεια που απαιτείται για την κατασκευή πισίνας από οπλισμένο μπετόν. Οι δύο κορυφαίοι τύποι μόνιμων προκατασκευασμένων πισίνων είναι οι πισίνες από Fiberglass – υαλοβάμβακα και οι προκατασκευασμένες πισίνες από σκυρόδεμα, οπότε ας τις εξερευνήσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες.

 

Βασικές διαφορές στις πισίνες προκάτ με fiberglass και στις πισίνες προκάτ με σκυρόδεμα είναι οι εξής:

  1. Η πισίνα προκάτ είναι μια κατασκευή αρκετά ανθεκτική και ταυτόχρονα οικονομική. Δεν είναι χρονοβόρα κατασκευή όσο είναι η προκάτ με σκυρόδεμα και το πιο σημαντικό δεν προκαλείται αναστάτωση στο χώρο του έργου κατασκευής, αφού τοποθετείται κατά κάποιο τρόπο χωνευτά. 
  2. Δεν απαιτείται πολεοδομική άδεια για την κατασκευή τους, αλλά πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα γιατί δεν πρέπει να υπερβαίνουν σε εμβαδόν τα 50 τετραγωνικά μέτρα. Πέρα από το εμβαδόν υπάρχουν και διαφορές στο βάθος στο οποίο μπορείτε να κάνετε την προκάτ πισίνα. Δεν πρέπει να υπερβαίνει το ένα μέτρο πάνω από το έδαφος και το σκάψιμο που θα χρειαστεί να γίνει θα πρέπει να είναι το πολύ ένα μέτρο κάτω από το έδαφος. Στην προκάτ από fiberglass υαλοβάμβακα έχουμε συγκεκριμένες διαστάσεις και ενιαίο βάθος, αφού η κατασκευή είναι τυποποιημένη.
  3. Μια ιδιαιτερότητα στην πισίνα προκάτ είναι η εσωτερική επένδυση πισίνας. Στην προκάτ πισίνα με fiberglass – υαλοβάμβακα περιοριζόμαστε μόνο στη μεμβράνη Liner , ενώ στην προκάτ με σκυρόδεμα έχουμε επιλογή και της ψηφίδας για επένδυση. Σαφώς και απαιτείται ιδιαίτερη φροντίδα στη λείανση της επιφανείας που θα επενδυθεί και προσοχή στον τρόπο αρμολόγησης του υλικού.
Διαβάστε Επίσης  Πισίνα προκάτ τιμές

Φόρμα
εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Μια σκέψη για το “Πισίνα Προκάτ 3 διαφορές μεταξύ
Fiberglass – υαλοβάμβακα και σκυρόδεμα

  1. Pingback: Πως να ανακάμψεις από τις δυσκολίες και να συνεχίσεις;

Τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

Αρχική Σελίδα
Τηλέφωνο
Ζητήστε Προσφορά