Πως να καθαρίσω την πισίνα;

Πως να καθαρίσω την πισίνα;

Εάν είστε ιδιοκτήτης πισίνας, γνωρίζετε τη σημασία του να τη διατηρείτε καθαρή και υγιή. Η τακτική συντήρηση είναι το κλειδί για να απολαύσετε την πισίνα σας όλο το καλοκαίρι. Αν πάλι είστε αρχάριος και νέος ιδιοκτήτης, ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα βοηθήσουν στη σωστή συντήρηση της πισίνας, ούτως ώστε να είναι καθαρή.

 1. Ελέγχετε και ρυθμίστε τη χημική ισορροπία του νερού τακτικά.
  Αυτό είναι ίσως και το βασικότερο που πρέπει να γνωρίζετε. Ένα κιτ δοκιμών μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν τα επίπεδα pH, αλκαλικότητας και χλωρίου σας είναι σωστά ισορροπημένα.
 2. Καθαρίστε την πισίνα.
  Η χειροκίνητη σκούπα με τον επιπλέων σωλήνα , η απόχη και η βούρτσα είναι τα καθημερινά σας εργαλεία! Αφού θέσετε σε λειτουργία την αντλία σε χειροκίνητο, με τη βοήθεια του κονταριού σας , του σωλήνα και της σκούπας σας μπορείτε να καθαρίσετε και να σκουπίσετε πυθμένα και τοιχεία από σκόνες , φύλλα, σκουπιδάκια. Στη συνέχεια, καθαρίζετε το κανάλι υπερχείλισης ή τα καλαθάκια του skimmer από σκουπιδάκια. Χρήσιμη θα σας φανεί και η προμήθεια σκούπας ρομπότ καθαρισμού πισίνας !
 3. Προσθέστε τα απαραίτητα χημικά.
  Χρησιμοποιείτε απαραίτητα χλώριο τύπου σοκ ή αργής διάλυσης ανάλογα με τις ανάγκες της πισίνας σας , ρυθμιστή PH (Minus ή Plus) , αλγοκτόνο για να αποφύγετε την άλγη και τους μικροοργανισμούς και φυσικά κροκιδοτικό ώστε να πετύχετε διαύγεια στο νερό.
 4. Πλύνετε το φίλτρο.
  Αν έχουμε φίλτρο χαλαζιακό ή γυάλινης άμμου θα κλείσουμε τον διακόπτη, θα περιστρέψουμε την πολυβάνα στην θέση BACKWASH, θα ανοίξουμε τον διακόπτη στη θέση αποχέτευσης και μετά θα γυρίσουμε τον διακόπτη στο χειροκίνητο για 30’’ .Γυρίζουμε στη συνέχεια τον διακόπτη στο 0 , περιστρέφουμε την πολυβάνα στη θέση FILTER, κλείνουμε τον υδραυλικό διακόπτη της αποχέτευσης και τέλος τον γυρίζουμε στην αυτόματη λειτουργία.
Διαβάστε Επίσης  Συντήρηση πισίνας τον χειμώνα

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, θα μπορέσετε να διατηρήσετε την πισίνα σας καθαρή και ασφαλή για βουτιές όλο το καλοκαίρι.

Φόρμα
εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Αρχική Σελίδα
Τηλέφωνο
Ζητήστε Προσφορά