ΠΙΣΙΝΕΣ ΠΡΟΚΑΤ

Πισίνες Προκάτ

Η Πισίνα Ελλάς σας προσφέρει προκατασκευασμένη πισίνα με μεταλλικά panel υψηλής ποιότητας με άψογο φινίρισμα και αυξημένη αντοχή.

Οι Πισίνες Προκάτ της Pisina Hellas  είναι κατασκευασμένο κατά ΕΝ10346 Standard norm που προσφέρει 10 φορές μεγαλύτερη αντισκωριακή & μηχανική αντοχή από ένα κοινό γαλβανισμένο Panel. Οι πισίνες αλουμινίου αποτελούνται κατά κανόνα από ένα φύλλο και διατίθενται ολόσωμες.

Μετά την εκσκαφή, διαμορφώνεται ο πυθμένας με χρήση οπλισμένου σκυροδέματος. Ο οπλισμός του σκυροδέματος επιλέγεται σύμφωνα με τις διαστάσεις και το βάθος της δεξαμενής και έχει συνήθως τη μορφή πλέγματος. Κατά κανόνα η εκσκαφή και η διάστρωση του πυθμένα γίνονται σε διαστάσεις οι οποίες εξέχουν κατά ένα μέτρο περιμετρικά από το σημείο έδρασης των τοιχωμάτων της δεξαμενής.

Σε ορισμένες εφαρμογές διαμορφώνονται πέδιλα διαστάσεων 70 x 30 (cm), επάνω στα οποία εδράζονται και σταθεροποιούνται οι αντηρίδες αντιστήριξης των πλευρικών τοιχωμάτων.

Ακολουθεί η έγχυση σκυροδέματος περιμετρικά της κατασκευής με σκοπό την σταθεροποίηση του φέροντος οργανισμού. Κατόπιν συναρμολογείται ο μεταλλικός σκελετός της πισίνας, ενώ παράλληλα εκτελείται η εγκατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

Ακολουθεί η πλήρωση του σκάμματος της εκσκαφής με σκυρόδεμα. Σ’ αυτό το στάδιο γίνεται και η διαμόρφωση των σκαλοπατιών εισόδου.

Ακολουθεί η τοποθέτηση της μεμβράνης επένδυσης, η τοποθέτηση των επιχείλιων στέψης και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Προηγούμενη διαφάνεια
Επόμενη διαφάνεια

Μια πισίνα με πάνελ έχει αρκετά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες πισίνες όπως:

 • Εύκολη εγκατάσταση - Χαμηλότερο κόστος κατασκευής.
 • Της δίνουμε ότι σχήμα θέλουμε
 • Αντισεισμική προστασία - Δυνατότητα επιλογής πισίνας με υπερχείλιση ή πισίνας με σκίμμερς.
 • Μεγάλη επιλογή σε σχέδια, καμπύλες, ειδικά σχήματα, εσωτερικές ή εξωτερικές σκάλες.
 • Η επένδυση liner η οποία μπαίνει στο εσωτερικό της πισίνας έχει πάρα πολλά σχέδια και χρώματα από τα οποία μπορεί να επιλέξει κάποιος.

Μια κατασκευή πισίνα προκάτ δεν έχει υποχρέωση έκδοσης άδειας και μπορεί να χαρακτηριστεί ως πισίνα μικρής κλίμακας όταν:

 • Έχει επιφάνεια μικρότερη των 50 τετραγωνικών μέτρων
 • Δεν απαιτείται στατική μελέτη
 • Το μηχανοστάσιο πρέπει να είναι compact με μηχανισμό φίλτρου πισίνας και ανά κυκλοφορίας
 • Το ύψος της πισίνας κάτω από το έδαφος δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο του 1 μέτρου
 • Το ύψος της πισίνας πάνω από το έδαφος δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο του 1 μέτρου

Οι πισίνες οι οποίες μπορούν να κατασκευαστούν χωρίς άδεια χρειάζεται να βεβαιώνονται με υπεύθυνη δήλωση πριν την έναρξη της κατασκευής υπογεγραμμένη από τον μηχανικό.

Φόρμα
εκδήλωσης ενδιαφέροντος

FAQ Πισίνα Προκατ

Οι προκατασκευασμένες πισίνες, γνωστές και ως προκατασκευασμένες ή σπονδυλωτές πισίνες, προσφέρουν μια σειρά από πλεονεκτήματα που τις καθιστούν ελκυστική επιλογή για τους ιδιοκτήτες κατοικιών και τις επιχειρήσεις. Ακολουθούν ορισμένα από τα βασικά πλεονεκτήματα:

 1. Οικονομικά αποδοτικά: Οι προκατασκευασμένες πισίνες είναι γενικά πιο προσιτές από τις παραδοσιακές επίγειες πισίνες.

 2. Γρήγορη εγκατάσταση: Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές πισίνες, η εγκατάσταση των οποίων μπορεί να διαρκέσει μήνες, οι προκατασκευασμένες πισίνες εγκαθίστανται σχετικά γρήγορα.

 3. Ευελιξία: Οι προκατασκευασμένες πισίνες διατίθενται σε διάφορα σχήματα, μεγέθη και σχέδια, προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία ώστε να ανταποκρίνονται στις ατομικές προτιμήσεις και απαιτήσεις χώρου.

 4. Ανθεκτικότητα: Αυτές οι πισίνες κατασκευάζονται με τη χρήση ισχυρών υλικών

 5. Εύκολη συντήρηση: Οι προκατασκευασμένες πισίνες είναι συνήθως ευκολότερες στη συντήρηση

Η ανθεκτικότητα μιας προκατασκευασμένης πισίνας μπορεί να διαφέρει ανάλογα με διάφορους παράγοντες, όπως τα υλικά που χρησιμοποιούνται, η διαδικασία εγκατάστασης και οι πρακτικές συντήρησης.

Σε γενικές γραμμές, οι προκατασκευασμένες πισίνες έχουν σχεδιαστεί για να είναι ανθεκτικές και μακράς διάρκειας.

Ναι, μια προκατασκευασμένη πισίνα είναι κατάλληλη τόσο για οικιακή όσο και για εμπορική χρήση. Οι προκατασκευασμένες πισίνες κατασκευάζονται εκτός του εργοταξίου και στη συνέχεια μεταφέρονται στην επιθυμητή τοποθεσία για εγκατάσταση. Έρχονται σε διάφορα σχήματα, μεγέθη και σχέδια, γεγονός που τις καθιστά ευέλικτες και προσαρμόσιμες σε διαφορετικές τοποθεσίες.