ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΙΣΙΝΑΣ

 • Η ολοκληρωμένη φροντίδα
 • ο τεχνικός έλεγχος
 • η απολύμανση και
 • η σωστή συντήρηση της πισίνας  είναι πρωτεύουσας σημασίας για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία της.

Η εταιρεία μας :

 • διαθέτει εξειδικευμένο τμήμα υπηρεσιών αποτελούμενο από έμπειρους επαγγελματίες  με σκοπό να καλύψουμε όλες τις ανάγκες σας.
 • αναλαμβάνει υπεύθυνα το σέρβις της πισίνας, τον καθαρισμό της και την επισκευή των μηχανημάτων της, ανεξάρτητα αν την έχει κατασκευάσει η ίδια.

Μέσα από την μακρόχρονη εμπειρία της και έχοντας να επιδείξει ένα πλούσιο πελατολόγιο, ο καθαρισμός της πισίνας γίνεται έτσι, ώστε να μην έχετε πλέον λόγο να ανησυχείτε.

Συντήρηση Πισίνας

Το έμπιστο και εξειδικευμένο προσωπικό μας στο τμήμα του Service, ο τεχνικός έλεγχος με τα κατάλληλα μηχανήματα που διαθέτουμε, καθώς και τα εργαλεία καθαρισμού σε συνδυασμό με τη διαρκή αναβάθμιση των υπηρεσιών μας, σας εξασφαλίζουν μια άριστη συνεργασία μαζί μας και σας απαλλάσσουν από προβλήματα που αφορούν τον καθαρισμό της πισίνας σας αλλά και τη συντήρηση της πισίνας σας.

Η καλή συντήρηση της πισίνας είναι θέμα υγιεινής και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αμελείται.

Υπηρεσίες που σας παρέχουμε σε κάθε επίσκεψη για το σέρβις πισίνας:

 • Έλεγχος και ρύθμιση μηχανημάτων για σωστή λειτουργία.
 • Έλεγχος και ρύθμιση χημικής επεξεργασίας νερού πισίνας.
 • Συμπλήρωμα χημικών πισίνας εφόσον χρειάζεται.
 • Καθαρισμός πισίνας, καθαρισμός φίλτρων και επισκευή για τυχόν βλάβες που ενδεχομένως προκύψουν.

Καθαρισμός και Συντήρηση της Πισίνας :

 • Φροντίδα / σκούπισμα πισίνας
 • Γενικός καθαρισμός πισίνας από άλατα με υδροχλωρικό οξύ
 • Έλεγχος και απολύμανση νερού

Γίνεται έλεγχος του PH του νερού με αυτόματα μηχανήματα και η συντήρηση γίνεται με ένα τρόπο έτσι ώστε το νερό να μην τσούζει τα μάτια σας και να μην ερεθίζει το δέρμα. Η απολύμανση του νερού γίνεται  με αλάτι, χάρη στα αυτόματα συστήματα και είναι μια διαδικασία που μοιάζει με αυτή του θαλάσσιου οικοσυστήματος που έχει ως αποτέλεσμα να μην τσούζουν τα μάτια και να μη μυρίζει χλώριο!

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΙΣΙΝΑΣ-Pisinahellas

Η Ομάδα της Pisina Hellas

Η ομάδα της Pisinas Hellas αποτελείται από τεχνίτες έχοντας πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας. Η Εταιρεία μας έχει επενδύσει στην εμπιστοσύνη και στο σεβασμό προς τον πελάτη.

Είμαστε δίπλα σας για να σας παρέχουμε τις ποιοτικότερες υπηρεσίες που μπορείτε να βρείτε στον κλάδο της πισίνας.

H Εταιρεία μας είναι πάντα δίπλα σας για να σας δώσει όλες τις απαραίτητες συμβουλές για την καλή λειτουργία και την σωστή συντήρηση της πισίνας σας.

FAQ Συντήρηση πισίνας

Η τακτική συντήρηση της πισίνας σας είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση της καθαριότητας, της μακροζωίας και της συνολικής λειτουργικότητάς της. Η συχνότητα της συντήρησης της πισίνας εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως ο τύπος της πισίνας, το μέγεθός της, η τοποθεσία, οι καιρικές συνθήκες και η χρήση. Ωστόσο, ως γενική κατευθυντήρια γραμμή, συνιστάται η τακτική συντήρηση της πισίνας σε εβδομαδιαία και μηνιαία βάση.

Η εβδομαδιαία συντήρηση θα πρέπει να περιλαμβάνει εργασίες όπως το ξεσκόνισμα της επιφάνειας για την απομάκρυνση φύλλων και σκουπιδιών, το βούρτσισμα των τοιχωμάτων και του δαπέδου για την πρόληψη της συσσώρευσης άλγης και άλλων ειδών, το σκούπισμα της πισίνας με ηλεκτρική σκούπα για την απομάκρυνση της βρωμιάς και των μικρότερων σωματιδίων και τον έλεγχο και τη ρύθμιση των επιπέδων χημείας του νερού. Είναι σημαντικό να ελέγχετε τακτικά το pH του νερού, τα επίπεδα χλωρίου, την αλκαλικότητα και τη σκληρότητα ασβεστίου για να διατηρείτε την ισορροπία του νερού της πισίνας.

Επιπλέον, ο καθαρισμός του φίλτρου της πισίνας αποτελεί κρίσιμο μέρος της εβδομαδιαίας συντήρησης. Ανάλογα με τον τύπο του φίλτρου πισίνας (άμμος, φυσίγγιο ή γη διατόμων), μπορεί να χρειάζεται να γίνεται ανάπλυση, ξέπλυμα ή αντικατάσταση σε τακτά χρονικά διαστήματα για να διασφαλιστεί η σωστή διήθηση.

Σε μηνιαία βάση, συνιστάται η εκτέλεση πιο εκτεταμένων εργασιών συντήρησης. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την επιθεώρηση και τον καθαρισμό του εξοπλισμού της πισίνας, όπως η αντλία, ο θερμαντήρας και τα καλάθια των σκεδαστών. Ο καθαρισμός τυχόν υπολειμμάτων που μπορεί να έχουν συσσωρευτεί σε αυτές τις περιοχές θα βοηθήσει στη διατήρηση της αποτελεσματικότητάς τους και στην παράταση της διάρκειας ζωής τους.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να ελέγχετε τακτικά τη στάθμη του νερού στην πισίνα. Εάν η στάθμη του νερού είναι πολύ χαμηλή, μπορεί να καταπονήσει τον εξοπλισμό της πισίνας, ενώ εάν είναι πολύ υψηλή, μπορεί να οδηγήσει σε υπερχείλιση και πιθανή ζημιά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το παραπάνω πρόγραμμα συντήρησης αποτελεί γενική κατευθυντήρια γραμμή και ότι ορισμένες πισίνες μπορεί να απαιτούν συχνότερη συντήρηση, ιδίως σε περιόδους έντονης χρήσης ή δυσμενών καιρικών συνθηκών. Για παράδειγμα, εάν η πισίνα σας βρίσκεται σε μια περιοχή με πολλά δέντρα, μπορεί να χρειαστεί να αυξήσετε τη συχνότητα του ξαφρίσματος για να αποτρέψετε τη γρήγορη συσσώρευση υπολειμμάτων.

Η συντήρηση μιας πισίνας περιλαμβάνει συνήθως μια σειρά εργασιών που είναι απαραίτητες για να διατηρηθεί η πισίνα καθαρή, ασφαλής και να λειτουργεί σωστά. Οι εργασίες αυτές μπορούν να χωριστούν σε τακτική συντήρηση και περιστασιακή συντήρηση.

Οι εργασίες τακτικής συντήρησης περιλαμβάνουν:

 1. Απομάκρυνση και καθαρισμό της επιφάνειας: Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση ενός διχτυού απομάκρυνσης για την απομάκρυνση φύλλων, εντόμων και άλλων υπολειμμάτων από την επιφάνεια του νερού. Το τακτικό ξάφρισμα συμβάλλει στην αποφυγή της απόφραξης του συστήματος φιλτραρίσματος της πισίνας.

 2. Σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα και βούρτσισμα των τοιχωμάτων και του δαπέδου της πισίνας: Με την πάροδο του χρόνου, η βρωμιά, η άλγη και άλλα σωματίδια μπορεί να συσσωρευτούν στα τοιχώματα και το δάπεδο της πισίνας. Το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα και το βούρτσισμα αυτών των επιφανειών συμβάλλουν στη διατήρηση της πισίνας καθαρής και στην πρόληψη της ανάπτυξης άλγης.

 3. Έλεγχος και ρύθμιση της χημείας του νερού: Η διατήρηση της σωστής χημείας του νερού είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία και την ασφάλεια των κολυμβητών. Αυτό περιλαμβάνει τον τακτικό έλεγχο του νερού για τα επίπεδα pH, τα επίπεδα χλωρίου, την αλκαλικότητα και τη σκληρότητα ασβεστίου. Ενδέχεται να απαιτούνται προσαρμογές για να διασφαλιστεί ότι το νερό είναι σωστά ισορροπημένο.

 4. Καθαρισμός και ανάπλυση του φίλτρου της πισίνας: Το φίλτρο της πισίνας είναι υπεύθυνο για την απομάκρυνση των υπολειμμάτων και των ρύπων από το νερό. Ο τακτικός καθαρισμός και η αντίστροφη πλύση του φίλτρου συμβάλλει στη διατήρηση της αποτελεσματικότητάς του και στην παράταση της διάρκειας ζωής του.

 5. Επιθεώρηση και συντήρηση του εξοπλισμού της πισίνας: Αυτό περιλαμβάνει τον έλεγχο της αντλίας της πισίνας, του θερμαντήρα, των βαλβίδων και του λοιπού εξοπλισμού για τυχόν ενδείξεις βλάβης ή δυσλειτουργίας. Η τακτική συντήρηση και το σέρβις του εξοπλισμού μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή βλαβών και δαπανηρών επισκευών.

Η διατήρηση του νερού της πισίνας σας καθαρού και ισορροπημένου είναι απαραίτητη για τη διατήρηση ενός υγιούς και ευχάριστου περιβάλλοντος κολύμβησης. Ακολουθούν ορισμένα βασικά βήματα που θα σας βοηθήσουν να το πετύχετε αυτό:

 1. Ελέγχετε τακτικά το νερό: Χρησιμοποιήστε ένα κιτ ελέγχου νερού πισίνας για να μετρήσετε τα επίπεδα χημικών ουσιών στην πισίνα σας. Αυτό περιλαμβάνει το pH, το χλώριο, την αλκαλικότητα και τη σκληρότητα ασβεστίου. Ελέγχετε το νερό τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και πιο συχνά κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες.

 2. Διατηρήστε τα κατάλληλα επίπεδα pH: Το βέλτιστο εύρος pH για το νερό της πισίνας κυμαίνεται μεταξύ 7,2 και 7,8. Εάν το pH είναι πολύ υψηλό, μπορεί να οδηγήσει σε θολό νερό και συσσώρευση αλάτων. Αν είναι πολύ χαμηλό, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος και των ματιών. Για να ρυθμίσετε τα επίπεδα pH, χρησιμοποιήστε αυξητές ή μειωτές pH σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δοκιμών.

 3. Εξασφαλίστε επαρκή επίπεδα χλωρίου: Το χλώριο είναι ζωτικής σημασίας για τη θανάτωση των βακτηρίων και την αποτροπή της ανάπτυξης της άλγης στην πισίνα. Στοχεύστε σε επίπεδα χλωρίου 1-3 μέρη ανά εκατομμύριο (ppm). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταμπλέτες χλωρίου, υγρό χλώριο ή χλωριωτή αλατιού για να διατηρήσετε τα κατάλληλα επίπεδα χλωρίου.

 4. Αλκαλικότητα και σκληρότητα ασβεστίου: Η αλκαλικότητα λειτουργεί ως ρυθμιστής για τα επίπεδα pH και η σκληρότητα ασβεστίου εμποδίζει το νερό να γίνει διαβρωτικό. Το συνιστώμενο επίπεδο αλκαλικότητας είναι μεταξύ 80 και 120 ppm, ενώ η σκληρότητα ασβεστίου πρέπει να διατηρείται μεταξύ 200 και 400 ppm. Χρησιμοποιήστε αυξητές ή μειωτές αλκαλικότητας και ρυθμιστές σκληρότητας ασβεστίου για να τις διατηρήσετε εντός του επιθυμητού εύρους.

 5. Καθαρίζετε τακτικά την πισίνα: Απομακρύνετε τυχόν σκουπίδια, φύλλα ή έντομα από την επιφάνεια και τον πυθμένα της πισίνας. Αποβουτυρώστε το νερό χρησιμοποιώντας ένα δίχτυ και, εάν είναι απαραίτητο, σκουπίστε την πισίνα με ηλεκτρική σκούπα. Επιπλέον, βουρτσίστε τα τοιχώματα και το δάπεδο για να αποτρέψετε την ανάπτυξη άλγης και να απομακρύνετε τυχόν συσσωρεύσεις.

 6. Διατηρήστε τη σωστή κυκλοφορία και διήθηση: Βεβαιωθείτε ότι το σύστημα κυκλοφορίας και φιλτραρίσματος της πισίνας σας λειτουργεί αποτελεσματικά. Λειτουργήστε την αντλία και το φίλτρο για τουλάχιστον 8-12 ώρες την ημέρα ή όπως συνιστάται από τον κατασκευαστή. Αυτό θα συμβάλει στη διατήρηση του νερού καθαρού με την απομάκρυνση των ακαθαρσιών και των υπολειμμάτων.

 7. Θεραπεία με κλονισμό και αλγοκτόνα: Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, κάντε ηλεκτροσόκ στην πισίνα με υψηλή δόση χλωρίου για να εξαλείψετε τυχόν ρύπους και να αποκαταστήσετε τα επίπεδα χλωρίου. Επιπλέον, χρησιμοποιήστε αλγοκτόνα για να αποτρέψετε την ανάπτυξη της άλγης. Ακολουθήστε τις οδηγίες που αναγράφονται στα προϊόντα για τη σωστή δοσολογία και εφαρμογή.