Καθαρισμός νερού πισίνας: 6 Συμβουλές

Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, πολλοί από εμάς ετοιμαζόμαστε να απολαύσουμε τις
πισίνες μας και να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τον ηλιόλουστο καιρό. Ακόμα κι αν δεν
μπορείτε να χρησιμοποιείτε την πισίνα σας κάθε μέρα, είναι σημαντικό να τη διατηρείτε
καθαρή και ασφαλή. Εδώ, μοιραζόμαστε μερικές εξαιρετικές συμβουλές για να διατηρείτε
το νερό της πισίνας σας καθαρό και λαμπερό όλο το καλοκαίρι.

 1. Ελέγχετε τακτικά το νερό της πισίνας σας
  Η δοκιμή του νερού της πισίνας σας είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι είναι καθαρό και ασφαλές για κολύμπι. Θα πρέπει να ελέγχετε το pH, την αλκαλικότητα και τα επίπεδα χλωρίου τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και να προσαρμόζετε ανάλογα.
 2. Καθαρίστε το φίλτρο της πισίνας
  Είναι σημαντικό να καθαρίζετε τακτικά το φίλτρο της πισίνας για να λειτουργεί αποτελεσματικά και να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του. Ανάλογα με τον τύπο του φίλτρου που έχετε, μπορεί να χρειαστεί να το καθαρίζετε μία φορά το μήνα ή μία φορά κάθε λίγους μήνες.
 3. Προσθέστε απολυμαντικό
  Να γίνεται σωστή χρήση ταμπλέτας χλωρίου, χλωρίου σε κόκκους, PH Minus ή PH Plus, όταν χρειάζεται κροκιδοτικό υγρό και αλγοκτόνο εβδομαδιαίως. Να χρησιμοποιείται test kit για έλεγχο τιμών. Το χλώριο έχει ισχυρή μικροβιοκτόνο δράση και πρέπει να θυμάστε ότι είναι σημαντικά φθηνότερο σαν χημική ένωση  και η παρουσία του υπολειμματικού χλωρίου  εξασφαλίζει συνεχή απολυμαντική δράση και καταστροφή των παθογόνων μικροοργανισμών. Να προσθέτετε επιπλέον ποσότητα χλωρίου, ώστε να γίνεται υπερχλωρίωση (shock) όταν παρατηρήσετε θολό νερό ή δυσάρεστη οσμή.
 4. Καθαρίστε τα πλαϊνά και το κάτω μέρος της πισίνας
  Με την πάροδο του χρόνου, σκουπίδια, βρωμιά και σκόνη μπορούν να συσσωρευτούν στα πλαϊνά τοιχώματα και στον πυθμένα της πισίνας σας. Για να διατηρήσετε την πισίνα σας καθαρή, θα πρέπει να βουρτσίζετε, να τρίβετε και να σκουπίζετε τακτικά τα πλαϊνά τοιχώματα και τον πυθμένα πισίνας.
 5. Καθαρισμός από άλγη.
  Η ανάπτυξη των άλγεων είναι ένδειξη κακής συντήρησης της πισίνας. Με τη σωστή κυκλοφορία του νερού και με τη χρήση αλγοκτόνου θα εξαφανίσετε τα άλγη. Ειδικά δε τη θερινή περίοδο, θα πρέπει να είστε σε επιφυλακή για την εμφάνιση τους, όπως και κατά τη διάρκεια βροχοπτώσεων!
 6. Τοποθετήστε κάλυμμα στην πισίνα σας.
  Σίγουρα το καθάρισμα θα σας φανεί πιο εύκολο μετά την τοποθέτηση καλύμματος, αφού πρώτα θα απαλλαγείτε από κλαδιά, φύλλα και σκουπιδάκια που φέρνει ο άνεμος στην πισίνα σας.
Διαβάστε Επίσης  Πως να καθαρίσω την πισίνα;

Φροντίστε να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες σχετικά με τη διατήρηση της καθαρής πισίνας σας.

Φόρμα
εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Αρχική Σελίδα
Τηλέφωνο
Ζητήστε Προσφορά