Γιατί Είναι Απαραίτητος Ο Καθαρισμός Της Πισίνας Σου?

Στην περίπτωση που διαθέτεις μια πισίνα στο χώρο σου είναι απαραίτητο να ξέρεις όλες τις διαδικασίες που είναι απαραίτητες για να προχωρήσεις στον καθαρισμό της. Ο καθαρισμός της πισίνας δεν είναι μόνο μια διαδικασία που εξασφαλίζει τη υγιεινή του χώρου σου, αλλά και δείκτης του επαγγελματισμού και σοβαρότητας που έχεις. Αν διαθέτεις ένα κατάλυμα που υποδέχεσαι κόσμο είναι απαραίτητο να ξέρεις τα πάντα για τον καθαρισμό της πισίνας σου, καθώς αυτό είναι η βιτρίνα της επιχείρησης σου. Επίσης αν η πισίνα είναι στο σπίτι σου είναι απαραίτητο να είναι καθαρή και για σένα και για την εικόνα του σπιτιού σου.

Παράγοντες Που Καθορίζουν Τον Καθαρισμό Της Πισίνας Σου

Θερμοκρασία
Ο βασικότερος παράγοντας που καθορίζει την συχνότητα του καθαρισμού της πισίνας σου είναι η θερμοκρασία. Όταν η θερμοκρασία φτάσει και ξεπεράσει τους 23 βαθμούς Κελσίου, το νερό αρχίζει να θολώνει λόγω της μεγάλης ταχύτητας ανάπτυξης των μικροοργανισμών που βρίσκονται σε αυτό. Μια άλλη συνέπεια της ανάπτυξης των μικροοργανισμών είναι η αλλαγή του pH της πισίνας. Η συγκεκριμένη τιμή είναι δείκτης οξύτητας του νερού και είναι απαραίτητο να διατηρείται σταθερός.


Το νερό της βροχής
Μια άλλη πηγή που μολύνει τις πισίνες είναι το νερό της βροχής. Πέρα από τις αλλαγές που γίνονται από το νερό της βροχής στα χαρακτηριστικά του νερού της πισίνας, ο καθαρισμός της πισίνας είναι απαραίτητος γιατί το νερό της βροχής συμπαρασύρει φύλλα και άλλα ξένα υλικά μέσα στην πισίνα.


Υλικά Κατασκευής της επιφάνειας της πισίνας

Η κατασκευή πρέπει να έχει ολοκληρωθεί με ανθεκτικά υλικά, τα οποία να εξασφαλίζουν υδατοστεγανότητα και ομαλότητα στις εσωτερικές επιφάνειες χωρίς πόρους και να μην αντιδρούν με τα χημικά υλικά που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία του νερού της πισίνας. Διαφορετικά , έχουμε ρηγματώσεις άρα και υγρασία, κατά συνέπεια μολυσμένο νερό.

Διαβάστε Επίσης  Πως Γίνεται η Συντήρηση Πισίνας?


Περιβάλλον χώρος και δέντρα

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στη φύτευση δέντρων με δυνητικά καταστροφικές ρίζες γύρω από το χώρο της πισίνας. Ενδεχομένως, μελλοντικά προκληθούν σημαντικές ζημιές κάτω από τα τοιχία ή στο μηχανολογικό κομμάτι της πισίνας. Προσπαθούμε να αποφύγουμε ακόμα και το γκαζόν γύρω από το χώρο της πισίνας και αυτό γιατί κατά την διαδικασία κουρέματος ή ραντίσματος του γκαζόν μπορεί να αναπτυχθούν φύκια και μικροοργανισμοί στο νερό.


Φίλτρανση

Άμμος στο φίλτρο. Προτιμούμε γυάλινη άμμο στο φίλτρο μας για καλύτερη φίλτρανση του νερού. Να γίνεται ιδανικά τακτικός έλεγχος ώστε να μη δημιουργούνται κολλοειδή στοιχεία σε διάσπαση που δεν φιλτράρονται και να γίνεται χρήση κροκιδοτικού.

Από Ποιες Διαδικασίες Αποτελείται Ο Καθαρισμός της Πισίνας?

Οι βασικές διαδικασίες που γίνονται για τον καθαρισμό της πισίνας είναι οι εξής: Καθαρισμός του νερού, διατήρηση του pH της πισίνας σε σταθερή τιμή και απομάκρυνση της θολερότητας με φιλτράρισμα και : χρήση ειδικών αντικροκιδωτικών υλικών. : Ιδανικά , οι διαδικασίες αυτές πρέπει να πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση.


Κατά τους θερινούς μήνες, ο καθαρισμός της πισίνας πρέπει να είναι σχολαστικότερος για την αποφυγή άλγεων.

Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί όμως μια καινοτόμος τεχνολογία για τον καθαρισμό της πισίνας. Η τεχνολογία αυτή περιλαμβάνει την χλωρίωση του νερού με αλάτι. Ουσιαστικά προστίθεται μέσα στην πισίνα μια μικρή ποσότητα αλατιού, το οποίο μετατρέπεται σε χλώριο σε ειδικό θάλαμο ηλεκτρόλυσης.

Για να μάθεις περισσότερα για την καινούργια αυτή τη τεχνολογία εμπιστέψου τους καλύτερους. Μπες εδώ και κάθε απορία σου για τον καθαρισμό πισίνας θα λυθεί αμέσως.

Φόρμα
εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Μια σκέψη για το “Γιατί Είναι Απαραίτητος Ο Καθαρισμός Της Πισίνας Σου?

  1. Pingback: Πόσο κοστίζει η συντήρηση πισίνας - Pisinahellas

Τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

Αρχική Σελίδα
Τηλέφωνο
Ζητήστε Προσφορά