Τα απαραίτητα για τη Συντήρηση Πισίνας

Έχεις μια όμορφη πισίνα να διακοσμεί τον κήπο σου… γίνεται όμως η απαραίτητη συντήρηση πισίνας? Το να απευθυνθείς σε κάποιο συνεργείο για να αναλάβει την συντήρηση της πισίνας σου είναι σίγουρα μια λύση. Δεν θα ήταν χρήσιμο όμως να έχεις και εσύ ο ίδιος κάποιες βασικές γνώσεις? 

Για να διατηρείται το νερό της πισίνας καθαρό και υγιεινό και τα τοιχώματα / πυθμένας καθαρά από άλγη, πρέπει το PH του νερού, η στάθμη του ελεύθερου χλωρίου και το αλγεοκτόνο να ρυθμίζονται έτσι ώστε οι τιμές τους να κυμαίνονται εντός ορισμένων ορίων. Πέραν της χημικής συντήρησης του νερού της πισίνας, θα πρέπει να φροντίζετε ώστε τα τοιχώματα και ο πυθμένας της πισίνας να διατηρούνται καθαρά. Επίσης πρέπει εβδομαδιαίως να καθαρίζετε τα προφίλτρο της αντλίας και το φίλτρο άμμου (ή το φυσίγγιο του φίλτρου της πισίνας).

● Καθημερινά: Σε καθημερινή βάση, αυτό που πρέπει να γίνεται είναι έλεγχος στο καλάθι του skimmer, για τυχόν ακαθαρσίες.
● Εβδομαδιαία: Σε εβδομαδιαία βάση, η συντήρηση πισίνας χρειάζεται καθαρισμό του νερού με τη χρήση ειδικού αλκαλικού καθαριστικού.  Αλκαλικό καθαριστικό σημαίνει καθαριστικό που ρυθμίζει την οξύτητα της πισίνας.

 

Απαραίτητα να γίνεται ‘ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ PH. Το ιδανικό PH είναι μεταξύ 7.2 – 7.6. Αν πρέπει να αυξήσουμε την τιμή του PH (σπάνιο) προσθέτουμε ΣΟΔΑ ή PH PLUS . Για να αυξήσουμε το PH του νερού κατά 0.1, προσθέτουμε 1 kgr ΣΟΔΑΣ ανά 100 m3 νερού πισίνας. Αν πρέπει να μειώσουμε την τιμή του PH (πιο σύνηθες) προσθέτουμε PH MINUS. Για να μειώσουμε το PH του νερού της πισίνας κατά 0.1, προσθέτουμε 1 kgr PH-MINUS ανά 100 m3 νερού πισίνας. Δηλαδή 10gr ανα κυβικό.

Διαβάστε Επίσης  Κόστος συντήρησης πισίνας

 

Ακολουθεί η ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΛΩΡΙΟΥ. Ιδανικό το 0,8 – 3ppm. Στη συνέχεια, ακολουθεί η ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΑΛΓΕΟΚΤΟΝΟΥ (Μπλέ υγρό με μυρωδιά φρεσκάδας). Εξαφανίζει πρασινίλες και άλγη. Είναι μυκητοκτόνο. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ : Μία φορά την εβδομάδα σε ποσότητα 3 gr ανά κυβικό (m3 ) νερού πισίνας. Μετά ακολουθεί η ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΚΡΟΚΙΔΩΤΙΚΟΥ

 (MFLOC ή DEFLOC) ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ : Μία φορά την εβδομάδα σε ποσότητα 3 gr ανά m3 νερού πισίνας.ΜΟΝΟ σε φίλτρα άμμου.
Φυσικά στη συνέχεια κάνουμε SHOCK (ΥΠΕΡΧΛΩΡΙΩΣΗ) (κόκκος με μυρωδιά χλωρίνης ή σε υγρή μορφή) ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: Μία φορά την εβδομάδα σε ποσότητα 10 gr ανά m3 νερού πισίνας. Στο ΠΡΟΦΙΛΤΡΟ: Απαιτείται καθαρισμός του προφίλτρου της αντλίας
ανακυκλοφορίας μία φορά την εβδομάδα περίπου. Στο ΑΜΜΟΦΙΛΤΡΟ: Απαιτείται καθαρισμός άμμου μία φορά την
εβδομάδα περίπου. Η διαδικασία που ακολουθείται είναι η εξής: -Διακόπτουμε την λειτουργία της αντλίας ανακυκλοφορίας μέσω του ασφαλειοδιακόπτη στον πίνακα.


– Γυρνάμε την πολυβάνα του φίλτρου στη θέση BACKWASH.
– Θέτουμε την αντλία ανακυκλοφορίας σε λειτουργία για 2-3 λεπτά .
– Διακόπτουμε ξανά την λειτουργία της αντλίας ανακυκλοφορίας .
– Γυρνάμε την πολυβάνα του φίλτρου στη θέση RINSE
Κάθε εβδομάδα επίσης, ιδιαίτερα κατά τους μήνες στους οποίους γίνεται συχνότερη χρήση της πισίνας, χρειάζεται και καθαρισμός των φίλτρων της πισίνας. Είναι ένα βήμα στη συντήρησης πισίνας το οποίο κάποιοι αμελούν τελείως και μπορεί να προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στην αντλία της πισίνας.


● Κάθε 2 χρόνια: Service την αντλία της πισίνας σου. Όσο περνάει ο καιρός στην αντλία της πισίνας σου επικάθονται άλατα και 

το μηχάνημα υπολειτουργεί 

Μπαίνοντας στην πράξη, πρέπει να έχεις στη διάθεση σου κατάλληλο εξοπλισμό και τα κατάλληλα χημικά προϊόντα, τα οποία θα σε βοηθήσουν στην αποτελεσματική συντήρηση πισίνας. 

Διαβάστε Επίσης  Αντλία θερμότητας πισίνας

 

Πρέπει να έχεις το ειδικό αλκαλικό καθαριστικό για τον καθαρισμό του νερού. Το ειδικό αλκαλικό καθαριστικό ρυθμίζει το pH στο απαιτούμενο εύρος τιμών 7,2-7,6 και αυτό σημαίνει ότι το νερό της πισίνας είναι αρκετά αλκαλικό. Το αλκαλικό νερό είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που όταν κάνεις μπάνιο στην πισίνα δεν προσβάλλεται από μικροοργανισμούς. 

 

Για ακόμα αποτελεσματικότερη προστασία από μικροοργανισμούς, χρησιμοποιείς και τα ειδικά σκευάσματα χλωρίου, που εξασφαλίζουν μερική αποστείρωση κατά τη συντήρηση πισίνας.

 

Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλγοκτόνο που αποτρέπει την ανάπτυξη των άλγεων.

 

Για να διαλύεις τυχόν θολερότητες, χρησιμοποιείς κροκκιδωτικά υγρά που συσσωματώνουν την στερεά ανεπιθύμητη ύλη στον πυθμένα και την απομακρύνεις κατά τον τακτικό καθαρισμό που προβλέπει το πρωτόκολλο για τη συντήρηση πισίνας. Η πισίνα σου είναι σχετικά μικρών διαστάσεων και δεν αξίζει να πληρώνεις συνεργεία για τη συντήρησή της?

 

Έχεις ήδη τις γνώσεις και θες να βρεις και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να κάνεις τη συντήρηση πισίνας μόνος σου και ανεξάρτητος? Μπορείς να βρεις ολοκληρωμένες λύσεις σε οικονομικές τιμές στο σαιτ της pisinahellas.gr… εμπειρία άνω των 30 ετών!

Φόρμα
εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Αρχική Σελίδα
Τηλέφωνο
Ζητήστε Προσφορά