Κατασκευή Πισίνας βήμα προς βήμα

Βήμα 1:

Ο σχεδιασμός είναι το πρώτο βήμα για την κατασκευή πισίνας. Επιλέξτε ένα σχέδιο κατάλληλο για τη δεδομένη γη για τη συγκεκριμένη μορφολογία εδάφους ή επιλέξτε μια περιοχή γης για να φιλοξενήσει ένα σχέδιο που έχει ήδη προγραμματιστεί. Πρωταρχικής σημασίας για το σχεδιασμό της πισίνας είναι το σχήμα, το βάθος η περιοχή της πισίνας, το σύστημα φιλτραρίσματος και το συνολικό μέγεθος.

 

Η τοποθεσία που έχει επιλεγεί για την πισίνα αλλά και το μηχανοστάσιό της θα πρέπει να είναι ιδανική για την αποτελεσματικότητα της τακτικής συντήρησης. Συνιστάται η επιλογή ενός επίπεδου εδάφους, έτσι ώστε το κόστος των εργασιών εκσκαφής αλλά και το κόστος πλήρωσης να είναι οικονομικότερο. Σημαντικό ρόλο παίζει να μην υπάρχουν πολλά δέντρα στον περιβάλλοντα χώρο , ώστε να αποφύγουμε να γεμίζει η πισίνα με φύλλα. Έτσι δε θα μας δυσκολεύει στο σκούπισμα και στον καθαρισμό της.

Βήμα 2:

Μόλις καθοριστεί ο σχεδιασμός και η τοποθεσία για την κατασκευή πισίνας, η επόμενη διαδικασία είναι η εκσκαφή της περιοχής για προετοιμασία για την κατασκευή.

Βήμα 3:

Η κατασκευή της βάσης της πισίνας είναι υψίστης σημασίας. Η εκσκαφή διεξάγεται έτσι ώστε η κάτω όψη να γίνει επίπεδη και ομοιόμορφη. Εάν η τοποθεσία έχει χαλαρό έδαφος, τότε πρέπει να γεμίσει και να συμπιεστεί με σταθερό χώμα.Μόλις η βάση της πισίνας συμπιεστεί σωστά, ακολουθεί μια μικρή στρώση σκυροδέματος καθαρισμού στον πάτο. Το πάχος της στρώσης σκυροδέματος είναι γενικά 5 cm.

Βήμα 4:

Μόλις ολοκληρωθεί η εκσκαφή των τοιχωμάτων της πισίνας και η προετοιμασία της βάσης, το επόμενο βήμα για την κατασκευή πισίνας είναι η παροχή χαλύβδινου οπλισμού για τον τοίχο και τον πυθμένα της πισίνας. Εδώ ακολουθείται η διαδικασία εκτοξευόμενου σκυροδέματος κατά την οποία παρέχεται ένας μόνο οπλισμός χαλύβδινου κλωβού σε όλη την εσωτερική επιφάνεια της πισίνας. Στη διαδικασία όπλισης ή εκτοξευόμενου σκυροδέματος, η κατασκευή πισίνας από σκυρόδεμα πραγματοποιείται μονοκόμματα χωρίς κανένα κενό μεταξύ του τοίχου και του δαπέδου.

Διαβάστε Επίσης  Πισίνα κατασκευή κόστος: Παράγοντες που το επηρεάζουν

Φόρμα
εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Αρχική Σελίδα
Τηλέφωνο
Ζητήστε Προσφορά