Κατασκευή Πισίνας βήμα προς βήμα

Βήμα 1:

Ο σχεδιασμός είναι το πρώτο βήμα για την κατασκευή πισίνας. Επιλέξτε ένα σχέδιο κατάλληλο για τη δεδομένη γη για τη συγκεκριμένη μορφολογία εδάφους ή επιλέξτε μια περιοχή γης για να φιλοξενήσει ένα σχέδιο που έχει ήδη προγραμματιστεί. Πρωταρχικής σημασίας για το σχεδιασμό της πισίνας είναι το σχήμα, το βάθος η περιοχή της πισίνας, το σύστημα φιλτραρίσματος και το συνολικό μέγεθος.

 

Η τοποθεσία που έχει επιλεγεί για την πισίνα αλλά και το μηχανοστάσιό της θα πρέπει να είναι ιδανική για την αποτελεσματικότητα της τακτικής συντήρησης. Συνιστάται η επιλογή ενός επίπεδου εδάφους, έτσι ώστε το κόστος των εργασιών εκσκαφής αλλά και το κόστος πλήρωσης να είναι οικονομικότερο. Σημαντικό ρόλο παίζει να μην υπάρχουν πολλά δέντρα στον περιβάλλοντα χώρο , ώστε να αποφύγουμε να γεμίζει η πισίνα με φύλλα. Έτσι δε θα μας δυσκολεύει στο σκούπισμα και στον καθαρισμό της.

Βήμα 2:

Μόλις καθοριστεί ο σχεδιασμός και η τοποθεσία για την κατασκευή πισίνας, η επόμενη διαδικασία είναι η εκσκαφή της περιοχής για προετοιμασία για την κατασκευή.

Βήμα 3:

Η κατασκευή της βάσης της πισίνας είναι υψίστης σημασίας. Η εκσκαφή διεξάγεται έτσι ώστε η κάτω όψη να γίνει επίπεδη και ομοιόμορφη. Εάν η τοποθεσία έχει χαλαρό έδαφος, τότε πρέπει να γεμίσει και να συμπιεστεί με σταθερό χώμα.Μόλις η βάση της πισίνας συμπιεστεί σωστά, ακολουθεί μια μικρή στρώση σκυροδέματος καθαρισμού στον πάτο. Το πάχος της στρώσης σκυροδέματος είναι γενικά 5 cm.

Βήμα 4:

Μόλις ολοκληρωθεί η εκσκαφή των τοιχωμάτων της πισίνας και η προετοιμασία της βάσης, το επόμενο βήμα για την κατασκευή πισίνας είναι η παροχή χαλύβδινου οπλισμού για τον τοίχο και τον πυθμένα της πισίνας. Εδώ ακολουθείται η διαδικασία εκτοξευόμενου σκυροδέματος κατά την οποία παρέχεται ένας μόνο οπλισμός χαλύβδινου κλωβού σε όλη την εσωτερική επιφάνεια της πισίνας. Στη διαδικασία όπλισης ή εκτοξευόμενου σκυροδέματος, η κατασκευή πισίνας από σκυρόδεμα πραγματοποιείται μονοκόμματα χωρίς κανένα κενό μεταξύ του τοίχου και του δαπέδου.

Διαβάστε Επίσης  Κατασκευή Πισίνας Ό,τι χρειάζεται να ξέρεις για την Κατασκευή Πισίνας

Φόρμα
εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Αρχική Σελίδα
Τηλέφωνο
Ζητήστε Προσφορά