Πισίνες χωρίς χλώριο

Αρχικά, πρέπει να γίνει σαφές ότι ο πλέον ασφαλής τρόπος απολύμανσης του νερού είναι το χλώριο. Η αποτελεσματικότητα της απολυμαντικής του δράσης σε συνδυασμό με την διατήρηση της σωστής τιμής PH εξασφαλίζει την απομάκρυνση όλων των μικροοργανισμών , αλγών και βακτηρίων από το νερό της πισίνας. Σαφώς και υπάρχουν και άλλες μορφές απολύμανσης , όπως η ηλεκτρόλυση άλατος, το όζον και οι υπεριώδεις ακτίνες οι οποίες λειτουργούν και συμπληρωματικά με τη δράση του χλωρίου.

  1. Πισίνες με θαλασσινό νερό: Οι πισίνες θαλασσινού νερού χρησιμοποιούν μια φυσική διαδικασία που ονομάζεται ηλεκτρόλυση. H Ηλεκτρόλυση Άλατος αποτελεί έναν από τους πιο φιλικούς τρόπους απολύμανσης του νερού της πισίνας. Το αλατισμένο νερό εισέρχεται στο θάλαμο τιτανίου, πραγματοποιείται ηλεκτρόλυση, διασπάται δηλαδή το αλάτι και παράγεται υποχλωριώδες νάτριο (υγρό χλώριο). Ένα προϊόν που μπορεί να συντηρήσει το νερό της πισίνας αλλά δεν είναι τόσο οξειδωτικό όσο το στερεό χλώριο. Έτσι δεν ερεθίζει τα μάτια-δέρμα αλλά και δεν επιβαρύνει το νερό με κυανουρικό οξύ. Έτσι μετέπειτα, το αλάτι ανασυγκροτείται κάτω από τις ακτίνες του ήλιου για να ξανά αναπαράξει υποχλωριώδες νάτριο όταν περάσει από τον θάλαμο.
  2. Πισίνες με όζον: Οι πισίνες όζοντος χρησιμοποιούν μια γεννήτρια όζοντος για την παραγωγή αερίου όζοντος, το οποίο στη συνέχεια απελευθερώνεται στο νερό της πισίνας. Αυτό το αέριο σκοτώνει τα βακτήρια και άλλους μολυσματικούς παράγοντες στο νερό.
  3. Πισίνες με χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας:

Ένα τυπικό σύστημα υπεριωδών ακτίνων αποτελείται από μία ή περισσότερες λάμπες UV τοποθετημένες σε ένα προστατευτικό περίβλημα από χαλαζία που είναι εγκατεστημένο σε ένα θάλαμο από ανοξείδωτο χάλυβα και μέσα από το οποίο περνάει το νερό της πισίνας.

Διαβάστε Επίσης  Κατασκευή πισίνας: Ποιοί είναι οι κύριοιτύποι?


Οι πισίνες χωρίς χλώριο στην ουσία χρησιμοποιούν λιγότερο χλώριο και έτσι αποφεύγουμε δερματικούς ερεθισμούς, τσούξιμο στα μάτια, δυσφορία στην αναπνοή. Δεν μπορούμε φυσικά να έχουμε απουσία χλωρίου, αφού ναι μεν μπορούμε να κάνουμε χρήση φυσικού απολυμαντικού (αλάτι, όζον, υπεριώδεις ακτίνες) αλλά δεν μπορούμε να επιτύχουμε υπολειμματική επίδραση στο νερό της πισίνας. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι για να είναι εξασφαλισμένη η μικρή παρουσία χλωρίου (εφόσον χρησιμοποιούμε άλλη
μέθοδο απολύμανσης), απαιτείται αυτόματο σύστημα ελέγχου και ρύθμισης χλωρίου και PH ώστε να διασφαλίσουμε τις σωστές τιμές, καθώς και καλό σύστημα φίλτρανσης.

 

Αυτό που θα πρέπει να εκτιμήσει κανείς για να επιλέξει τρόπο απολύμανσης , είναι αρχικά η αίσθηση που θέλει να νοιώσει κολυμπώντας στην πισίνα του. Να φροντίσει να μεριμνήσει για την απόλυτη φροντίδα της πισίνας με τον πιο οικονομικό και ξεκούραστο τρόπο ώστε να την απολαμβάνει. Αν αναζητάτε μια πιο υγιεινή και φυσική εμπειρία κολύμβησης, μια πισίνα χωρίς χλώριο μπορεί να είναι ακριβώς η λύση που αναζητάτε.

 

Φόρμα
εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Μια σκέψη για το “Πισίνες χωρίς χλώριο

  1. Pingback: Βάψιμο Δωματίου Τιμή - Loypochrom

Τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

Αρχική Σελίδα
Τηλέφωνο
Ζητήστε Προσφορά