3 βήματα για την Συντήρηση πισίνας

Η αντλία ανακυκλοφορίας του νερού για την πισίνα αποτελεί ένα από τα βασικότερα κομμάτια του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού μαζί με το φίλτρο για να διατηρηθεί το νερό καθαρό, διαυγές και να έχει τη σωστή χημική ισορροπία.

Η λειτουργία της αντλίας πρέπει να είναι συνεχόμενη ώστε να τραβάει το νερό από την πισίνα, να δημιουργείται ροή νερού μέσα από το σύστημα φιλτραρίσματος και έτσι το νερό να επιστρέφει πίσω στην πισίνα καθαρό.

Λόγω όμως του ότι δεν είναι εφικτό για τον
προϋπολογισμό του κάθε ιδιοκτήτη η αντλία ανακυκλοφορίας να λειτουργεί συνεχώς, προτείνουμε να γίνεται η επιλογή της αντλίας βάσει της ενεργειακής απόδοσης που ταιριάζει κατάλληλα με τα κυβικά της πισίνας και φυσικά οι ώρες λειτουργίας της να προγραμματίζονται σύμφωνα με την γνώμη του ειδικού τεχνικού συντήρησης.

Για το προφίλτρο : Απαιτείται καθαρισμός του προφίλτρου της αντλίας ανακυκλοφορίας μία φορά την εβδομάδα περίπου.
Για το φίλτρο άμμου : Απαιτείται καθαρισμός άμμου μία φορά την εβδομάδα περίπου.

Η διαδικασία που ακολουθείται είναι η εξής:

 Διακόπτουμε την λειτουργία της αντλίας ανακυκλοφορίας μέσω του ασφαλειοδιακόπτη στον πίνακα.
– Γυρνάμε την πολυβάνα του φίλτρου στη θέση BACKWASH.

 

Το αυτόματο σύστημα φίλτρανσης της πισίνας μπορεί να μειώσει αισθητά το χρόνο που καταναλώνουμε για τον καθαρισμό της πισίνας. Όπως επίσης, η σκούπα ρομπότ καθαρισμού της πισίνας, τα αυτόματα συστήματα δοσομέτρησης και ρύθμισης χημικών είναι μερικά που μπορούν να μας λύσουν τα χέρια!

Για να διατηρείται το νερό της πισίνας καθαρό και υγιεινό και τα τοιχώματα / πυθμένας καθαρά από άλγη, πρέπει το PH του νερού, η στάθμη του ελεύθερου χλωρίου και το αλγεοκτόνο να ρυθμίζονται έτσι ώστε οι τιμές τους να κυμαίνονται εντός ορισμένων ορίων. Το ιδανικό PH είναι μεταξύ 7.2 – 7.6.

Διαβάστε Επίσης  Αποκτήστε υγιεινό κρυστάλλινο νερό με την ηλεκτρόλυση άλατος πισίνας

Φόρμα
εκδήλωσης ενδιαφέροντος

2 σκέψεις σχετικά με το "3 βήματα για την Συντήρηση πισίνας."

  1. Pingback: Πισίνες χωρίς χλώριο - Pisinahellas

  2. Pingback: Συντήρηση πισίνας τον χειμώνα - Pisinahellas

Τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

Αρχική Σελίδα
Τηλέφωνο
Ζητήστε Προσφορά