1. Ποιοι είναι οι κύριοι Τύποι Κατασκευή Πισίνας ?

  Οι 2 κύριοι τύποι πισίνες που κυκλοφορούν είναι οι συμβατικές πισίνες και οι προκατασκευασμένες η προκάτ πισίνες. Οι 2 αυτοί τύποι έχουν σημαντικές διαφορές ως προς την κατασκευή πισίνας και στον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για την κάθε περίπτωση. Οι συμβατικές πισίνες είναι οι πισίνες από μπετόν και χρειάζεται μια ολοκληρωμένη μελέτη από μηχανικό για την κατασκευή τους σε αντίθεση με τις προκάτ πισίνες.

 2. Τι άδειες χρειάζεται η κατασκευή πισίνας στην κάθε περίπτωση?

  Η κατασκευή μιας πισίνας συμβατικής χρειάζεται μια σειρά από γραφειοκρατικές διαδικασίες πριν αρχίσεις το ουσιαστικό στάδιο της κατασκευής. Τα περισσότερα χαρτιά θα τα προμηθευτείς από το πλησιέστερο στην περιοχή σου γραφείο της Πολεοδομίας, ενώ το όλο έργο θα το επιβλέψει κάποιος εξειδικευμένος μηχανικός. Θα είναι υπεύθυνος από την αρχή μέχρι το τέλος του έργου.
  Η κατασκευή πισίνας προκάτ δεν χρειάζεται άδεια από την Πολεοδομία στην περίπτωση που η πισίνα είναι στις κατάλληλες διαστάσεις (έως 50 τετραγωνικά μέτρα) και βάθος (έως 1,40 μέτρα). Χρειάζεται μόνο μια υπεύθυνη δήλωση του επιβλέποντα μηχανικού και μελέτη στατικής επάρκειας στην περίπτωση που θες να κάνεις προκάτ πισίνα σε ταράτσα η όροφο.

 3. Ποιά είναι η διαδικασία κατασκευής πισίνας για τον κάθε τύπο?

  Για την κατασκευή πισίνας από μπετόν χρησιμοποιούνται οι μέθοδοι με skimmer και υπερχείλιση. Η κατασκευή μπορεί να γίνει σε διάφορα σχέδια και διαστάσεις και τα βασικά στάδια είναι τα παρακάτω:
   1) Χάραξη και εκσκαφή του εδάφους
  2) Τοποθέτηση του βασικού υλικού (μπετόν) στη βάση της δεξαμενής
  3) Καλούπωμα και τοποθέτηση των σίδερων ανάλογα με το είδος της στατικής μελέτης που έχει γίνει από μηχανικό
  4) Τοποθέτηση σωληνώσεων, αποχέτευσης, φωτιστικών και skimmer.
  5) Έξτρα τοποθέτηση στρώματος από μπετόν
  6) Στεγανοποίηση με τα κατάλληλα υλικά που είναι επαλειφόμενα τσιμεντοειδή και τσιμεντοκονία εξομάλυνσης.

 4. Τι πρέπει να προσέξουμε στην κατασκευή Πισίνας με Πλακάκι

  Κατασκευή πισίνας με πλακάκι με έλλειψη αρμών διαστολής
  Όταν μιλάμε για πλακάκια πισίνας αναφερόμαστε συχνά σε μωσαϊκά. Αυτά χρησιμοποιούνται συχνότερα λόγω του μεγέθους τους και της ικανότητάς τους να ακολουθούν τις καμπύλες στα οργανικά σχήματα των πισινών. Ωστόσο, όλα τα μωσαϊκά συγκρατούνται ως φύλλα και συχνά χρησιμοποιείται δικτυωτό υπόστρωμα για να γίνει αυτό.

  Οι αρμοί διαστολής της πισίνας είναι ένα σημαντικό, που συχνά παραβλέπεται, στοιχείο μιας εσωτερικής πισίνας, επειδή προστατεύουν την πισίνα σας από ζημιές.

 5. Γιατί Αξίζει η Κατασκευή Πισίνας από μπετόν?

  Η κατασκευή της πισίνας από μπετόν αποτελεί τη συμβατική μέθοδο κατασκευής πισινών και είναι μια διαδικασία που χρειάζεται αποτελεσματική καθοδήγηση και σωστό προγραμματισμό.
  Για ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται η κατασκευή πισίνας από μπετόν και όχι κάποιο άλλο υλικό?
  Για να προχωρήσεις στην κατασκευή πισίνας από μπετόν πρέπει να θέλεις να μην υπάρχουν όρια στις διαστάσεις της πισίνας. Οι συμβατικές πισίνες, η αλλιώς οι πισίνες που κατασκευάζονται από μπετόν, δεν έχουν όρια σε διαστάσεις και απαιτείται πολεοδομική άδεια για την κατασκευή τους.

 6. Για ποιες περιπτώσεις και χώρους δεν προτιμάται η κατασκευή πισίνας από μπετόν?

  Βέβαια υπάρχουν και οι περιπτώσεις που δεν συμφέρει καθόλου να προχωρήσεις στην κατασκευή πισίνας από μπετόν. Αυτές οι περιπτώσεις είναι όταν θέλεις η πισίνα να είναι είτε για οικιακή χρήση είτε όταν έχεις ένα μικρό κατάλυμα και χρησιμοποιείς την πισίνα για μικρό αριθμό πελατών.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών μας, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies