3 παράγοντες στην επένδυση πλακάκι πισίνας

1.

Αρχικά, το πλακάκι που επιλέγουμε για την επένδυση της πισίνας πρέπει να ανήκει στην κατηγορία ‘’πισίνα’’ . Οποιοδήποτε πλακάκι που διατίθεται στο εμπόριο δεν είναι κατάλληλο για εσωτερική επένδυση της πισίνας.

Βασικό κριτήριο επιλογής είναι ο βαθμός υδατοαπορροφητικότητάς του αλλά και η αντιολισθητικότητα. Κάθε κατασκευαστής που ειδικεύεται στην παραγωγή
μόνο μιας σειράς πλακιδίων ειδικά για πισίνες, τοποθετεί στα προϊόντα τους κατάλληλη σήμανση.

 

Δείχνει για ποια επιφάνεια προορίζεται το υλικό – για το φινίρισμα του κάτω μέρους, των πλευρικών τοίχων, του πυθμένα, του περιβάλλοντα χώρου κ.λπ. Η σωστή τοποθέτηση είναι εξίσου σημαντικός παράγοντας που κρίνεται τόσο από τον σωστό και έμπειρο τεχνίτη που θα ασχοληθεί με την τοποθέτηση όσο και από τα υλικά που θα πρέπει να είναι καλής ποιότητας. Για παράδειγμα , η κόλλα που θα χρησιμοποιηθεί πρέπει να είναι ειδική και καλής ποιότητας.

2.

Με βάση των όσων γνωρίζουμε για τον σωστό καθαρισμό της πισίνας, αφού η ποιότητα του νερού της πισίνας επηρεάζεται από τα λεγόμενα φορτία που είναι τα άλγη, τα βακτήρια & οι ιοί και τα μέταλλα, σαφώς κάποιες επιδράσεις θα έχουμε και στην επένδυση της πισίνας. 

Η επιφάνεια του πλακιδίου δεν πρέπει να αντιδρά με 
τέτοιες ουσίες και να αντέχει τα κανονικά αποτελέσματά τους χωρίς να χάσει την αρχική τους εμφάνιση. Στο πλακάκι είναι εύκολο να σχηματιστούν εστίες μολύνσεων αν δεν βουρτσιστεί και καθαριστεί σωστά, καθώς και αν δεν γίνεται τακτικά χρήση αλγοκτόνου και ρύθμισης PH.

Όταν η συνολική αλκαλικότητα στην πισίνα είναι 
χαμηλή, μπορεί να οδηγήσει σε κοιλότητα στην επιφάνεια του σκυροδέματος, προκαλώντας πτώση των πλακιδίων. Για να μη συμβεί αυτό, ελέγχουμε και ρυθμίζουμε την τιμή του PH ώστε να υπάρχει σωστή χημική ισορροπία του νερού.

Διαβάστε Επίσης  Κατασκευή πισίνας σε ταράτσα

3.

Θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν στα χαρακτηριστικά των πλακιδίων οι δείκτες οι οποίοι ορίζονται από ευρωπαϊκά κριτήρια , όπως αντοχή σε βάρος, αντοχή στην πίεση, απορροφητικότητα, ακαμψία, αντιολισθητικότητα κλπ.


Το βάρος του βατήρα είναι στοιχείο που επηρεάζει την επένδυση με πλακάκι στην πισίνα.

Τα βασικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε είναι λοιπόν ότι πρέπει να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τα σωστά προϊόντα κατά την πρώτη εγκατάσταση των πλακιδίων πισίνας σας. Εάν παρατηρήσετε ότι τα πλακάκια της πισίνας σας αρχίζουν να πέφτουν, δοκιμάστε να διαγνώσετε το πρόβλημα πριν τα διορθώσετε.

Φόρμα
εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Αρχική Σελίδα
Τηλέφωνο
Ζητήστε Προσφορά