Πως κατασκευάζεται μια πισίνα: Τα 5 βήματα

 

Η κατασκευή μιας πισίνας είναι ένα πολύπλοκο έργο, αλλά και μια απίστευτα ικανοποιητική εμπειρία. Απαιτεί μελέτη και προετοιμασία, αλλά μόλις ολοκληρωθεί, θα απολαύσετε τη νέα αισθητική του χώρου σας.

 

Ακολουθεί μια βασική επισκόπηση των βημάτων που απαιτούνται για την κατασκευή μιας πισίνας.

  1. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να εξετάσετε κατά την κατασκευή μιας πισίνας είναι η τοποθεσία. Θέλετε η πισίνα να βρίσκεται στην πίσω αυλή, κοντά στο σπίτι ή πιο μακριά; Είναι σημαντικό να εξετάσετε την έκθεση στον ήλιο, τον τύπο του εδάφους και την αποστράγγιση της περιοχής. Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη σας τυχόν τοπικούς νόμους και κανονισμούς χωροθέτησης καθώς επίσης και τη μορφολογία του εδάφους (π.χ. έντονη κλίση, κλιμακωτή επιφάνεια).
  2. Μόλις καθορίσετε τη θέση, το επόμενο βήμα είναι να σχεδιάσετε τη πισίνα. Αυτό περιλαμβάνει τη λήψη απόφασης σχετικά με το μέγεθος, το σχήμα και το βάθος της πισίνας, καθώς και για τυχόν αξεσουάρ που μπορεί να θέλετε, όπως βατήρα ή τσουλήθρες ή ακόμα και τοποθέτηση υδρομασάζ ή συστήματος αντίθετης κολύμβησης.
  3. Μόλις καταλήξετε σε ένα σχέδιο, είναι καιρός να ξεκινήσετε την πραγματική κατασκευή της πισίνας. Αυτό περιλαμβάνει την εκσκαφή της περιοχής για τη δημιουργία του σχήματος και του βάθους της πισίνας, καθώς και την εγκατάσταση των απαραίτητων υδραυλικών περιμετρικών δικτύων και του μηχανολογικού εξοπλισμού. Θα χρειαστεί επίσης να στεγανοποιηθεί η πισίνα με ειδικά υλικά, να εφαρμοστεί τσιμεντοκονία ενδεχομένως, να σπατουλαριστεί με κόλλα και τσιμέντο σε περίπτωση επένδυσης με πλακάκι , να τοποθετηθούν μαρμάρινα επιχείλια και να γίνει η απαραίτητη εργασία αδιαβροχοποίησης. Οποιαδήποτε είναι η επένδυση της πισίνας, πρέπει να γίνει επιμελώς η μόνωση για να προστατευτεί η πισίνα από διαρροές.
  4. Μόλις εγκατασταθεί η πισίνα, μπορείτε να αρχίσετε να την γεμίζετε με νερό. Ανάλογα με τον τύπο της πισίνας που έχετε επιλέξει, μπορεί να χρειαστεί να εγκαταστήσετε μια αντλία τύπου εμβαπτιζόμενη για αποφυγή πλημμύρας στο μηχανοστάσιο και ένα φίλτρανσης καθαρισμού για να διατηρήσετε το νερό καθαρό και ασφαλές για κολύμπι. Μπορεί επίσης να θέλετε να εγκαταστήσετε ένα ισοθερμικό κάλυμμα πισίνας για να διατηρείται η θερμοκρασία του νερού για να μην εξατμίζεται το νερό και να μειώσετε την απαιτούμενη συντήρηση.
  5. Τέλος, θα χρειαστεί να διαμορφώσετε την περιοχή γύρω από την πισίνα. Αυτό περιλαμβάνει τη φύτευση δέντρων, θάμνων και άλλων φυτών, καθώς και την κατασκευή deck.Θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι τα δέντρα και τα φυτά καλό θα είναι να μην είναι πολύ κοντά στην πισίνα, έτσι ώστε ούτε να τη σκιάζει ,ώστε να είναι λιγότερο ζεστό το νερό, αλλά ούτε και να λερώνεται με φύλλα ή κλαδιά εύκολα. Σε αυτό το κομμάτι, ένας διακοσμητής κήπου θα σας βοηθήσει.
Διαβάστε Επίσης  Τι είναι η κατασκευή πισίνας προκατ

Είναι καλό να έχει προηγηθεί σωστή μελέτη από έμπειρους κατασκευαστές που θα φροντίσουν να φέρουν εις πέρας και την παραμικρή λεπτομέρεια της κατασκευής πάντα σύμφωνα με τις ανάγκες σας και σε αρμονία με τον χώρο.

Φόρμα
εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Αρχική Σελίδα
Τηλέφωνο
Ζητήστε Προσφορά