Τι πισίνα να φτιάξω; Τα 6 βήματα

Όταν πρόκειται να δημιουργήσετε μια πισίνα στον εξωτερικό σας χώρο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη. Από την επιλογή του σωστού τύπου πισίνας για τις ανάγκες σας μέχρι τη γνώση των χαρακτηριστικών ασφαλείας που πρέπει να συμπεριλάβετε και την επιλογή των καλύτερων υλικών, υπάρχουν πολλά που πρέπει να σκεφτείτε.

Πρέπει να έχετε υπολογίσει τα εξής :

  1. Πρώτα απ’ όλα, λάβετε υπόψη σας τον προϋπολογισμό σας. Το κόστος της πισίνας ανάλογα με το μέγεθος και τον σχεδιασμό, διαφέρει. Σαφώς, το κόστος διαφοροποιείται ανάλογα με τα κυβικά μπετόν που θα χρειαστούν , τον ηλεκτρο-μηχανολογικό εξοπλισμό και την επένδυση που θα έχετε επιλέξει για την πισίνα σας.
  2. Δεύτερον, εξετάστε τον τρόπο ζωής σας. Θέλετε μια πισίνα για να χαλαρώσετε (π.χ. με υδρομασάζ ή με σύστημα αντίθετης κολύμβησης) ή για να κολυμπήσετε; Σκεφτείτε ποιος τύπος πισίνας θα ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας, όπως μια υπόγεια ή μια υπέργεια πισίνα. Ενδεχομένως, πρέπει να σκεφτείτε και πόσο πολύ θα κολυμπήσετε σε αυτή κατά την διάρκεια του χρόνου, ώστε να υπολογίσετε και το σύστημα απολύμανσης της πισίνας που θα εγκαταστήσετε.
  3. Τρίτον, εξετάστε το μέγεθος της πισίνας. Να υπολογίσετε με τη βοήθεια μηχανικού τι βάθος θα έχει, τι διαστάσεις θα έχει, τι σχήμα θα έχει. Πρέπει να σκεφτείτε με βάση τη χρήση της πισίνας και τη μορφή του περιβάλλοντος χώρου και τον πραγματικά διαθέσιμο χώρο στον κήπο σας ή την αυλή σας ώστε να βρείτε τις ιδανικές διαστάσεις της κατασκευής σας.
  4. Τέταρτον, εξετάστε τα χαρακτηριστικά που θέλετε στην πισίνα σας. Συγκεκριμένα να εξετάσετε τον τρόπο ανακυκλοφορίας του νερού της πισίνας, δηλαδή αν η πισίνα θα είναι με skimmer (σημειακή υπερχείλιση) ή με υπερχείλιση με περιμετρικό κανάλι όπου το νερό μπορεί να υπερχειλίζει σε όλες τις πλευρές τις πισίνας.H κατασκευή της πισίνας με skimmer είναι οικονομικότερη λύση και προτιμάται όταν οι διαστάσεις είναι μικρές. Η πισίνα με υπερχείλιση είναι ακριβότερη ως κατασκευή (αφού υπάρχει δεύτερη δεξαμενή) αλλά σίγουρα αισθητικά υπερτερεί!
  5. Πέμπτον, εξετάστε τα υλικά που θα χρειαστείτε. Να δείτε αναλυτικά με τον κατασκευαστή σας τα υλικά που θα διαμορφώσει την κατασκευή της πισίνας σας (σκυρόδεμα, fiberglass, μεταλλικά πάνελ, isoblok) αλλά και τα υλικά εσωτερικής επένδυσης της πισίνας σας (πλακάκι, ψηφίδα, liner μεμβράνη, χρώματα βαφής, βότσαλο).
  6. Τέλος, εξετάστε την ασφάλεια. Βεβαιωθείτε ότι η πισίνα σας διαθέτει περίφραξη ή άλλο εμπόδιο γύρω της για να προστατεύει την οικογένεια και τους φίλους σας. Εξετάστε το ενδεχόμενο ενός συστήματος συναγερμού πισίνας και σκεφτείτε επίσης την εγκατάσταση ενός καλύμματος ασφαλείας.
Διαβάστε Επίσης  Καθαρισμός πισίνας από άλατα: 5 tips
Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να αποκτήσετε την πισίνα που ονειρεύεστε και που ταυτόχρονα ανταποκρίνεται στις δικές σας ανάγκες.

Φόρμα
εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Μια σκέψη για το “Τι πισίνα να φτιάξω; Τα 6 βήματα

  1. Pingback: Υλικά για κατασκευή πισίνας - Pisinahellas

Τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

Αρχική Σελίδα
Τηλέφωνο
Ζητήστε Προσφορά