Πόσο Διαρκεί η Κατασκευή Πισίνας?

Όταν αποφασίσεις να προχωρήσεις με την κατασκευή πισίνας στο χώρο σου, είναι κάποια πράγματα που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις καλύτερα τη διαδικασία ώστε να μην ακολουθείς τυφλά τις οδηγίες που σου δίνουν και να έχεις άποψη για τα πράγματα. Ένα από αυτά είναι ο χρόνος για την κατασκευή πισίνας. Ας ρίξουμε μια ματιά και στο χρόνο αλλά και σε άλλες χρήσιμες πληροφορίες…

Τι χρειάζεται να ξέρει κανείς πριν προχωρήσει στην κατασκευή πισίνας για το χώρο του?

  • Αν η κατασκευή πισίνας αφορά προκατασκευασμένη πισίνα (προκάτ) ή συμβατική πισίνα.
  •  Στην περίπτωση που επιλέξεις μια προκάτ πισίνα, οι διαδικασίες κατασκευής απλοποιούνται.
  • Δεν χρειάζεσαι πολεοδομική άδεια, αλλά χρειάζεσαι την υπεύθυνη δήλωση ενός μηχανικού που θα επιβλέψει όλη τη διαδικασία.
  • Το γεγονός ότι για την κατασκευή της προκάτ δεν χρειάζεσαι πολεοδομική άδεια απλοποιεί την διαδικασία.
  • Η κατασκευή μιας προκάτ πισίνας αφορά κυρίως το σκάψιμο και τη διαμόρφωση του χώρου στις διαστάσεις που προβλέπονται. Μόλις καθοριστεί ο σχεδιασμός και η τοποθεσία για την κατασκευή της πισίνας, η επόμενη διαδικασία είναι η εκσκαφή της περιοχής για προετοιμασία για την κατασκευή. Οι συγκεκριμένες ενέργειες είναι αυτές που είναι οι πιο χρονοβόρες για την συγκεκριμένη περίπτωση και εμείς στην pisina hellas δεν πηγαίνουμε με την μοδα που λέει ότι ”σ ένα 2 βδομάδες θα έχεις πισίνα”.
  • Αντίθετα, αν προχωρήσεις στην κατασκευή πισίνας συμβατικής οι διαδικασίες θα είναι αισθητά πιο αργές.
  • Σημαντικός παράγοντας για το χρόνο κατασκευής είναι και ο τύπος κατασκευής της πισίνας αν είναι με skimmer ή με υπερχείλιση. Οι πισίνες με καταρράκτη, έχουν υψηλότερο κόστος σε σχέση με άλλου τύπου πισίνες, κι αυτό οφείλεται στο ότι απαιτούνται περισσότερα υλικά για την κατασκευή και την στεγανοποίησή τους.
  • Στις προκατασκευασμένες πισίνες απαιτείται μόνο άδεια μικρής κλίμακας. Όποια και αν είναι η επιλογή σου με τις οδηγίες και την κατεύθυνση επιβλέποντα μηχανικού κατασκευής, οι διαδικασίες γραφειοκρατικά είναι ευκολότερες.
  • Πριν καταθέσεις το φάκελο για την κατασκευή πισίνας πρέπει να κάνει τις μελέτες του ένας μηχανικός και να βγάλει τα τελικά του συμπεράσματα για το φάκελο.
  • Εφόσον λάβεις στα χέρια σου την οριστική απόφαση για την κατασκευή της πισίνας, αρχίζει η διαδικασία της ουσιαστικής κατασκευής που περιλαμβάνει τα μπετά, το σκυρόδεμα κλπ.
Διαβάστε Επίσης  Σημαντικοί παράγοντες στην κατασκευή πισίνας με πλακάκι.

Πόσο Περίπου Θα Πάρει η Κατασκευή Πισίνας?

Στην περίπτωση που μιλάμε για κατασκευή πισίνας προκάτ Στην περίπτωση που μιλάμε για κατασκευή πισίνας προκάτ μπορεί ακόμα Μπορεί ακόμα και σε 2 εβδομάδες να είσαι έτοιμος να κάνεις τις πρώτες σου βουτιές.

Αντίθετα για την κατασκευή  συμβατικής το χρονικό διάστημα για την κατασκευή της  μπορεί να είναι αρκετά μεγάλο. Στην καλύτερη περίπτωση που όλα πηγαίνουν ρολόι και χωρίς καθυστερήσεις μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε 2 μήνες.

Φόρμα
εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Αρχική Σελίδα
Τηλέφωνο
Ζητήστε Προσφορά