Αξίζει η Κατασκευή Πισίνας από μπετόν?

Η κατασκευή της πισίνας από μπετόν αποτελεί τη συμβατική μέθοδο κατασκευής πισίνων και είναι μια διαδικασία που χρειάζεται αποτελεσματική καθοδήγηση και σωστό προγραμματισμό. Για αυτό το λόγο είναι μια διαδικασία που εμφανίζει και πολλές ιδιαιτερότητες. Τα βασικά στάδια για την κατασκευή πισίνας από μπετόν είναι τα παρακάτω:

 

  1. Χάραξη και εκσκαφή. Βάσει σχεδίου κάτοψης και τομής καθορίζονται οι διαστάσεις και το βάθος που θα έχει η πισίνα σε αυτό το στάδιο.
  2. Στρώσιμο μεταλλικού πλέγματος
  3. Ακολουθούν οι υδραυλικές αναμονές, οι σωληνώσεις, η εγκατάσταση των φωτιστικών και των διακλαδώσεων, τα περιμετρικά δίκτυα (αν είναι υπερχείλιση η πισίνα) και υδραυλικά εξαρτήματα τα οποία θα καλυφθούν με μπετόν.
  4. Τοποθέτηση καλουπιών
  5. Σκυροδέτηση
  6. Μόνωση και στεγανοποίηση
  7. Τοποθέτηση μπετόν
  8. Τελικό στάδιο (Εσωτερικές επενδύσεις, βάψιμο, μόνωση, στεγανοποίηση πισίνας, τοποθέτηση επιχειλίων μαρμάρινων, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου κλπ.)

Πρώτος και κύριος λόγος να επιλέξει κανείς κατασκευή πισίνας από μπετόν είναι να προορίζεται για χρήση του ίδιου του
Ιδιοκτήτη. Σαφώς μία πισίνα από μπετόν είναι ανθεκτικότερη από οποιαδήποτε άλλη κατασκευή πισίνας. Το κομμάτι της αισθητικής επίσης είναι σπουδαίος λόγος να επιλέξουμε πισίνα από μπετόν, καθώς έχουμε επιλογές σε σχήμα και διαστάσεις.


Η κατασκευή πισίνας από μπετόν ενδείκνυται για τις περιπτώσεις όπως η κατασκευή πισίνας για ένα δημοτικό ή ιδιωτικό κολυμβητήριο για τις ανάγκες άθλησης ομάδων η του κοινού. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι πισίνες που χρειάζονται είναι μεγάλων διαστάσεων και σύμφωνα με τις ανάγκες των αθλητών. Για αυτό το λόγο πρέπει να γίνει η κατασκευή με βάση τον συμβατικό τρόπο.
Διαβάστε Επίσης  Κατασκευή πισίνας: Ποιοί είναι οι κύριοιτύποι?


Μια ακόμα περίπτωση που χρειάζεται να γίνει κατασκευή πισίνας από μπετόν είναι σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες. Πολλές φορές τα ξενοδοχεία χρειάζεται να έχουν πολλούς τύπους από πισίνες για να ικανοποιούν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς πελάτες τους.

Βέβαια κάποιες φορές η πολυπλοκότητα της διαδικασίας για έκδοση άδειας και το κόστος δεν αφήνουν περιθώρια να επιλέξουμε εύκολα μια πισίνα κατασκευασμένη από μπετόν. Όπως επίσης, ανασταλτικός παράγοντας είναι και η περίπτωση να μην προορίζεται η πισίνα για χρήση του ίδιου του Ιδιοκτήτη αλλά για ενοικίαση και άμεσα πολλές φορές, οπότε η διαδικασία επιθυμούμε να είναι πιο απλή.


Όταν δεν ενδείκνυται η κατασκευή πισινών από μπετόν συνήθως προτιμώνται οι προκατασκευασμένες πισίνες και ειδικά οι πολυεστερικές πισίνες. Για την τοποθέτηση αυτών των πισινών δεν χρειάζεται πολεοδομική άδεια, μόνο μια απλή μηχανολογική μελέτη και μια υπεύθυνη δήλωση από το μηχανικό ότι όλα είναι όπως πρέπει.

Έχεις περαιτέρω απορίες? Αναρωτιέσαι πόσο θα κόστιζε η κατασκευή μιας πισίνας για τον χώρο σου και ποιες διαστάσεις θα ήταν ιδανικές?  Επικοινώνησε σήμερα κιόλας μαζί μας με την pisinahellas.gr και μάθε τα πάντα από τους έμπειρους τεχνίτες μας ! Θα χαρούμε να λύσουμε όποια σου απορία !

Φόρμα
εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Μια σκέψη για το “Αξίζει η Κατασκευή Πισίνας από μπετόν?

  1. Pingback: Ούζο: Όσα πρέπει να ξέρετε - canava

Τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

Αρχική Σελίδα
Τηλέφωνο
Ζητήστε Προσφορά