Μαθαίνοντας για τις Πολυεστερικές Πισίνες

Οι πολυεστερικές πισίνες σχεδιάζονται και κατασκευάζονται με γνώμονα τη λειτουργικότητα, την αισθητική και την εξαιρετική ποιότητα.

Οι πολυεστερικές πισίνες λέγονται και fiberglass. Έχουν ρίζες από την επανάσταση του Fiberglass στη ναυτική βιομηχανία. Κατασκευάζονται από υλικό που αποτελείται από συνεχείς μόρια της χημικής ομάδας που λέγονται εστέρες και έτσι προκύπτει και το όνομα πολυεστερικές.

Οι εστέρες είναι χημικές ενώσεις που όταν ενώνονται σε πολλαπλό επίπεδο, όπως στους πολυεστέρες, δίνουν στο σχηματιζόμενο υλικό εξαιρετική αντοχή. Για αυτό το λόγο οι πολυεστερικές πισίνες έχουν και μεγάλη εφαρμογή στην καθημερινότητα.

Πρώτος και κύριος λόγος να επιλέξει κανείς κατασκευή πισίνας από μπετόν είναι να προορίζεται για χρήση του ίδιου του
Ιδιοκτήτη. Σαφώς μία πισίνα από μπετόν είναι ανθεκτικότερη από οποιαδήποτε άλλη κατασκευή πισίνας. Το κομμάτι της αισθητικής επίσης είναι σπουδαίος λόγος να επιλέξουμε πισίνα από μπετόν, καθώς έχουμε επιλογές σε σχήμα και διαστάσεις.


Η κατασκευή πισίνας από μπετόν ενδείκνυται για τις περιπτώσεις όπως η κατασκευή πισίνας για ένα δημοτικό ή ιδιωτικό κολυμβητήριο για τις ανάγκες άθλησης ομάδων η του κοινού. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι πισίνες που χρειάζονται είναι μεγάλων διαστάσεων και σύμφωνα με τις ανάγκες των αθλητών. Για αυτό το λόγο πρέπει να γίνει η κατασκευή με βάση τον συμβατικό τρόπο.

Μια ακόμα περίπτωση που χρειάζεται να γίνει κατασκευή πισίνας από μπετόν είναι σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες. Πολλές φορές τα ξενοδοχεία χρειάζεται να έχουν πολλούς τύπους από πισίνες για να ικανοποιούν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς πελάτες τους.

Το βασικό γνώρισμα που έχουν οι πολυεστερικές πισίνες είναι ότι βγαίνουν σε συγκεκριμένες διαστάσεις. Τα καλούπια που έχουν οι πολυεστερικές πισίνες καλύπτουν τα μέγιστα επιτρεπόμενα όρια ώστε να μην χρειάζεται να βγει πολεοδομική άδεια για την πισίνα. Τα όρια αυτά είναι μέχρι 50 τετραγωνικά μέτρα εμβαδόν και ύψος στο 1,40-1,50 μέτρα.

Διαβάστε Επίσης  Καθαρισμός πισίνας από άλατα: 5 tips

Για την κατασκευή τους οι πολυεστερικές πισίνες θέλουν μόνο ένα απλό σκάψιμο, καθώς μεταφέρονται έτοιμες σε καλούπια με έτοιμο και το μηχανισμό φιλτραρίσματος. Γενικότερα μια οποιαδήποτε πισίνα για την κατασκευή της χρειάζεται προσοχή στο φιλτράρισμα του νερού, στο μηχανολογικό σχεδιασμό και στο υδραυλικό μέρος της διαδικασίας.

Το μηχανολογικό σχεδιασμό τον εξασφαλίζει ο μηχανικός που θα επιβλέπει την διαδικασία και θα υπογράψει την υπεύθυνη δήλωση κατασκευής της πολυεστερικής πισίνας. Το υδραυλικό μέρος της διαδικασίας θέλει τη συμβολή ενός επαγγελματία, ενώ το κατάλληλο φιλτράρισμα για τις πολυεστερικές πισίνες εξασφαλίζεται με καθάρισμα από ειδικό συνεργείο κάθε χρόνο.

Γενικότερα τα στάδια  περιλαμβάνουν τα εξής :

  1. Σκάψιμο στο κατάλληλο βάθος και εφαρμοζόμενες διαστάσεις
  2. Τελειοποίηση μηχανολογικού, ηλεκτρολογικού και υδραυλικού σχεδιασμού
  3. Κούμπωμα της πολυεστερικής πισίνας που έρχεται σε καλούπια με φορτηγό.

Οι πολυεστερικές πισίνες είναι ιδανικές για οικιακούς χώρους αλλά και για ξενοδοχειακά καταλύματα ή άλλη επιχείρηση. Το γεγονός ότι δεν είναι υποχρεωτική η πολεοδομική άδεια – αν τηρούνται σωστά όλες οι προδιαγραφές που αναφέρθηκαν παραπάνω τις κάνει  να είναι εξαιρετικά δημοφιλείς.

Είναι απαραίτητη βέβαια η τακτική συντήρηση της πισίνας και ο σωστός έλεγχος και μέτρηση των χημικών. Στείλε μας οποιοδήποτε ερώτημα έχεις εδώ και το εξειδικευμένο προσωπικό μας θα σου απαντήσει άμεσα! εδώ.

Φόρμα
εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Αρχική Σελίδα
Τηλέφωνο
Ζητήστε Προσφορά