Κόστος συντήρησης πισίνας

Ας διερευνήσουμε τους παράγοντες που συμβάλλουν στο κόστος συντήρησης της πισίνας και πως μπορούμε να το μειώσουμε.


Ο πιο κύριος παράγοντας είναι φυσικά η συντήρηση της πισίνας και το πόσο τακτικά και επιμελώς γίνεται. Εάν καταφέρετε και διατηρείτε την χημική ισορροπία σε ιδανικά επίπεδα , θα αποφύγετε τα άλγη . Άρα αμέσως αμέσως εξοικονομείτε χρήματα από παραπάνω χημικά (είτε είναι χλώριο σοκ είτε αλγοκτόνο) που θα χρειαζόσασταν και φυσικά από κατανάλωση ρεύματος αφού το φίλτρο δε θα αναγκαστείτε να το δουλέψετε συνέχεια για να κάνετε χρήση κροκιδοτικού. Σημαντικό βέβαια είναι το αν θα έχετε εγκαταστήσει σύστημα αυτόματης δοσομέτρησης ώστε να μην υπερβαίνετε σε δόση χημικών κατά την ρίψη αλλά να είναι ελεγχόμενες οι ποσότητες.

Ο δεύτερος παράγοντας, είναι οι ώρες λειτουργίας του φίλτρου. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να λειτουργεί το φίλτρο ολόκληρο το 24ωρο. Ο χρόνος λειτουργίας του αναλογεί με το πότε χρησιμοποιείται και η πισίνα σας συχνότερα.
Επίσης σημαντικός παράγοντας είναι να χρησιμοποιήσετε ενεργειακά αποδοτική αντλία ώστε να έχει και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής η αντλία.

Χρησιμοποιείστε κάλυμμα πισίνας , ώστε να πετύχετε θερμότερη πισίνα με φυσικό τρόπο. Ιδανικό είναι το ηλιακό κάλυμμα πισίνας που δεσμεύει τις ηλιακές ακτίνες.

Εάν χρησιμοποιήσετε ρομπότ καθαρισμού πισίνας, να σιγουρευτείτε ότι δεν λειτουργεί πάνω από 2-3 ώρες. Δεν υπάρχει λόγος για παραπάνω χρήση μέσα στη μέρα και έτσι εξοικονομείτε χρήματα.

Επίσης, ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι η τοποθεσία χωροταξικά της πισίνας. Εάν υπάρχουν δέντρα γύρω από την πισίνα, πρώτον εμποδίζεται ο ήλιος άρα δεν είναι τόσο θερμή η πισίνα και δεύτερον πέφτουν φύλλα , κλαδιά και αυτό είναι κάτι που μας αναγκάζει να καθαρίζουμε συχνότερα!

Διαβάστε Επίσης  Πως Γίνεται η Συντήρηση Πισίνας?

Με αυτά τα μυστικά λοιπόν , τα κατάλληλα εργαλεία καθαρισμού και με την τακτική συντήρηση, θα καταφέρετε να είστε χαρούμενοι για την πισίνα που αποκτήσατε!

Φόρμα
εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Μια σκέψη για το “Κόστος συντήρησης πισίνας

  1. Pingback: Βάψιμο σπιτιού τιμές - Loypochrom

Τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

Αρχική Σελίδα
Τηλέφωνο
Ζητήστε Προσφορά