Παλαιότερα, η κατασκευή πισίνας ήταν προνόμιο λίγων. Τα τελευταία χρόνια έχει απλοποιηθεί η διαδικασία απόκτησης μιας πισίνας στο χώρο μας. Πάντα, η κατασκευή πισίνας είχε ως βασική προϋπόθεση την έκδοση των κατάλληλων αδειών, ωστόσο, με την εξέλιξη της τεχνολογίας και της μηχανικής είναι πλέον δυνατό να αποκτήσετε σχετικά εύκολα και γρήγορα τη δικιά σας πισίνα, με λιγότερες γραφειοκρατικές διαδικασίες. Οι μηχανικοί και οι αξιόπιστοι επαγγελματίες που έχουν κατάρτιση στην τεχνική μελέτη και κατασκευή πισίνας θα σας καθοδηγήσουν.

Ποιες είναι οι πισίνες χωρίς άδεια?

Η βασική κατηγορία που περιλαμβάνεται στις πισίνες χωρίς άδεια είναι οι προκάτ πισίνες. Οι προκάτ πισίνες είναι συντομογραφία για το προκατασκευασμένες πισίνες και έχουν ως βασικά υλικά κατασκευής τα μεταλλικά πάνελ ή πολυεστέρα και εσωτερική επένδυση συνήθως μεμβράνη Liner. Εδώ, τα κυβικά μπετού μειώνονται συγκριτικά με άλλο είδος κατασκευής, άρα η πολεοδομική άδεια που μπορεί να εκδοθεί είναι μικρής άδειας και σαφώς οικονομικότερη από την άδεια κατασκευής πισίνας με οπλισμένο σκυρόδεμα. Απαιτείται να έχουν εμβαδόν έως 50 τετραγωνικά μέτρα, να είναι κατασκευασμένες μέχρι ένα μέτρο πάνω και κάτω από τη γη και να έχουν βάθος 1,20-1,50 μέτρα. Θα χρειαστείτε μόνο την διακριτική επίβλεψη ενός μηχανικού για το έργο, καθώς και την υπογραφή του σε μια υπεύθυνη δήλωση κατά τη διάρκεια της κατασκευής. Ακόμα, στην περίπτωση που θέλετε να κατασκευάσετε πισίνες χωρίς άδεια σε κάποιο μπαλκόνι η ταράτσα, θα χρειαστείτε μελέτη στατικής επάρκειας του κτιρίου.

Ενδεικτικό του χαμηλού κόστους για τις πισίνες χωρίς άδεια είναι η περίπτωση που θέλετε να κατασκευάσετε μια πισίνα με εμβαδό 30 τετραγωνικά μέτρα. Σε μια συμβατική πισίνα το κόστος είναι γύρω στα 17.000 με 19.000 ευρώ. Σε μια προκάτ πισίνα με μεταλλικά πάνελ το κόστος είναι 10.000 με 12.000 ευρώ, ενώ για μια προκάτ πολυεστερική πισίνα είναι 6.000 με 7.000 ευρώ. Οι πισίνες χωρίς άδεια είναι λοιπόν οικονομικότερες και η δημιουργία τους δεν είναι χρονοβόρα και για αυτό το λόγο είναι και ελκυστικότερες στις επιλογές του κοινού. Αποκτήστε με χαμηλό κόστος την πισίνα που ονειρεύεστε!

Διαβάστε Επίσης  3 Συμβουλές για μια Κατασκευή πισίνα χωρίς άδεια
Δεδομένο ότι τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω, μπορείτε να κατασκευάσετε πισίνα χωρίς άδεια οπουδήποτε επιθυμείτε. Θα λάβετε υπόψιν σας φυσικά τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, τη χρήση του κήπου και τη σύσταση του υπεδάφους. Το βασικό είναι να έχετε την επίβλεψη ενός εξειδικευμένου μηχανικού και να ζητήσετε η εταιρία που θα την τοποθετήσει να έχει πιστοποιημένα πάνελ και υλικά.

Φόρμα
εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Αρχική Σελίδα
Τηλέφωνο
Ζητήστε Προσφορά