Καθαρισμός πισίνας από άλατα: 5 tips

Αν έχετε πισίνα, τότε γνωρίζετε ότι απαιτεί σχολαστική συντήρηση, αλλά αξίζει τον κόπο για την απόλαυση που αποκομίζετε από το κολύμπι και τη διασκέδαση σε αυτήν. Μια από τις πιο σημαντικές πτυχές της φροντίδας της πισίνας είναι η διατήρηση της πισίνας καθαρής και απαλλαγμένης από άλατα. 

Τα άλατα είναι σκληρά και τραχιά, σε αντίθεση με την άλγη που είναι λεία. Συνήθως , τα άλατα σχηματίζονται σε χρώμα άσπρο ή ανοικτό καφέ και δεν απομακρύνονται εύκολα. Προκαλούν φθορές στα τοιχώματα και στην περίπτωση που η επένδυση της πισίνας είναι πλακάκι ή ψηφίδα, τότε ο καθαρισμός των αρμών είναι δύσκολη υπόθεση. Τι πρέπει να κάνετε λοιπόν :

  1. Χρησιμοποιήστε το σωστό νερό και ελέγξτε το επίπεδο τιμής PH της πισίνας σας:
    Το επίπεδο pH της πισίνας σας θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 7,2 και 7,8. Εάν βρίσκεται εκτός αυτού του εύρους, τότε μπορεί να υπάρχει αλάτι. Ελέγξτε το επίπεδο pH της πισίνας σας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να βεβαιωθείτε ότι βρίσκεται στο κατάλληλο εύρος. Όταν είναι χαμηλό το PH, οξειδώνονται τα μέταλλα που έρχονται σε επαφή με το νερό και η επένδυση της πισίνας φθείρεται.

  2. Καθαρίζετε τακτικά την πισίνα με χειροκίνητη σκούπα:
    Η τακτική αναρρόφηση της πισίνας σας με σκούπα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποτρέψετε τη συσσώρευση άλατος.

  3. Διατηρήστε το σωστό επίπεδο απολύμανσης στην πισίνα με τη χρήση των κατάλληλων χημικών για την επένδυση της πισίνας σας:
    Να γίνεται σωστή χρήση ταμπλέτας χλωρίου, χλωρίου σε κόκκους, PH Minus ή PH Plus, όταν χρειάζεται κροκιδοτικό υγρό και αλγοκτόνο εβδομαδιαίως. Να χρησιμοποιείται test kit για έλεγχο τιμών. Το χλώριο έχει ισχυρή μικροβιοκτόνο δράση και πρέπει να θυμάστε ότι είναι σημαντικά φθηνότερο σαν χημική ένωση  και η παρουσία του υπολειμματικού χλωρίου  εξασφαλίζει συνεχή απολυμαντική δράση και καταστροφή των παθογόνων μικροοργανισμών. Να προσθέτετε επιπλέον ποσότητα χλωρίου, ώστε να γίνεται υπερχλωρίωση (shock) όταν παρατηρήσετε θολό νερό ή δυσάρεστη οσμή.

  4. Καθαρίστε το φίλτρο της πισίνας:
    Το φίλτρο της πισίνας σας συγκρατεί τη βρωμιά και τα συντρίμμια, καθώς και τα άλατα. Φροντίστε να καθαρίζετε τακτικά το φίλτρο για να αποφύγετε τη φραγή του από αυτά.

  5. Προσθέστε ειδικά καθαριστικά αλάτων:
    Τα διαλυτικά αλάτων σε υγρή μορφή βοηθούν στο να καθαρίσετε την επιφάνεια της πισίνας και να αφαιρεθούν συσσωρευμένα άλατα. Υπάρχουν όμως στο εμπόριο και καθαριστικά για τα φίλτρα άμμου της πισίνας σε στέρεη μορφή,  με εύκολη διάλυση στο νερό. Αυτά βοηθούν στο να αφαιρεθούν τα άλατα και οι λιπαρές ύλες που έχουν επικαθήσει στους κόκκους της άμμου.
Διαβάστε Επίσης  Κατασκευή πισίνας σε ταράτσα

Να θυμάστε, η τακτική συντήρηση και φροντίδα είναι οι καλύτεροι τρόποι για να διατηρήσετε την πισίνα σας καθαρή και ασφαλή για κολύμπι.

Φόρμα
εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Αρχική Σελίδα
Τηλέφωνο
Ζητήστε Προσφορά