Τα πλεονεκτήματα της σάουνας έγιναν γνωστά σε όλο τον κόσμο όταν οι Φινλανδοί έκτισαν για πρώτη φορά ένα μικρό ξύλινο δωμάτιο θερμαινόμενο με πέτρες γύρω στον πέμπτο αιώνα. Με το πέρασμα του χρόνου η σάουνα έχει εξελιχθεί πολύ και είναι γεγονός ότι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για μια απόλυτη χαλάρωση. Μια συνεδρία των 120 λεπτών, ανοίγει τους πόρους και συμβάλλει θετικά στην καθαριότητα της επιδερμίδας. Επίσης αποβάλλει όλες τις βλαβερές τοξίνες από τον οργανισμό μας διότι προκαλεί μεγάλη εφίδρωση.

Η χρήση της σάουνας είναι ένας πολύς καλός παράγοντας αποκατάστασης των μυών μετά από δυνατές προπονήσεις αλλά και ανακούφιση από τον μυικό πόνο από όπου κι αν προέρχεται. Επιπλέον, υπάρχουν στοιχεία που συνδέουν τη σάουνα με την αποτοξίνωση και την κάθαρση του οργανισμού αλλά και τη μείωση καρδιαγγειακών παθήσεων (εγκεφαλικό και έμφραγμα). Ακόμα, η σάουνα βοηθά στην αποφυγή ιώσεων και κρυολογημάτων. Τέλος, αναζωογονεί το δέρμα μας και μας βοηθά να κοιμόμαστε καλύτερα.

Η δράση της σάουνας είναι πολλαπλά ευεργετική για υγιές σώμα, είναι μια προσιτή πολυτέλεια, ένα μοναδικό ταξίδι αποσυμπίεσης από την πραγματικότητα με πολλά επιπλέον οφέλη.

 

1
2
5
7
6
3
4